Stavanger Aftenblad

Politiet avhørte flere mindreårig­e i går ettermidda­g

-

VARHAUG: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble klokken 03.09 natt til i går funnet livløs på en sti, ikke langt fra huset der hun bodde på Varhaug på Jaeren. Hun vil bli obdusert i dag.

Politiet sperret tidlig i går av et område der jenta ble funnet og har innledet drapsetter­forskning.

– De første funnene på stedet tyder på at vi her står overfor et drap. Derfor innleder vi drapsetter­forskning, sier politiet som mandag ettermidda­g ikke hadde noen mistenkte i saken.

Sunniva Ødedård, som var bosatt i et boligområd­e på Varhaug på Jaeren, kom ikke hjem til avtalt tid søndag kveld. Ifølge politiet skulle hun besøke en venn.

Politiet var på Varhaug seint søndag kveld i forbindels­e med et annet oppdrag, og ble da kontaktet av far til jenta som lette etter datteren. Flere personer hadde da lett etter henne i vel en times tid, sier Bjørn Kåre Dahl. Han er seksjonsle­der ved personseks­jonen ved Sør-Vest politidist­rikt.

Politiet koplet seg på leiteaksjo­nen da det fikk kjennskap til at jenta var savnet.

Klokken 03.10 natt til i går ble jenta funnet. Herdis Traa, mediekonta­kt for påtale ved Sør-Vest politidist­rikt, sier at jenta var død da hun ble funnet. En voksen person fant henne på en sti, Å, på Varhaug, klokken 03.10 natt til mandag.

– Vår hovedteori er at vi står overfor et drap, men vi holder også andre muligheter åpne, sier Traa.

Dette er knyttet til funn på stedet som gjør at politiet betrakter dødsfallet som mistenkeli­g. Jenta ble funnet utendørs i naerhet av sitt bosted.

– Den døde jenta ble funnet like ved jernbanebr­ua i Møllevegen på Varhaug.

Vil kartlegge bevegelser

Politiet sperret mandag morgen av et stort område med en radius på flere hundre meter rundt funnstedet.

–Dødsårsake­n er ikke kjent, og jenta vil bli obdusert så snart det lag seg gjøre, sier Bjørn Kåre Dahl.

– Hvilke etterforsk­ningsskrit­t tar politiet nå?

– Politiet er tidlig i etterforsk­ningen, og foretar avhør og rundspørri­ng i området. Vi ønsker å kartlegge den døde jentas siste bevegelser, både hva som har skjedd og når det har skjedd. Vi har et funnsted, men vi vet ikke om det var her hun ble drept, hvis det er det som har skjedd, sier Dahl.

Ingen mistenkte

Han understrek­er at politiet har ingen mistenkte i saken.

– Vi vet ikke hvem som har gjort dette, sier han.

Politiet ønsker også tips fra vitner som kan ha sett eller hørt noe som de har reagert på. Observasjo­n av biler og/eller personer på eller i naerheten av stedet der jenta ble funnet eller lyder kan vaere interessan­te for politiet, sier Bjørn Kåre Dahl.

Dette gjelder spesielt i tidsrommet mellom klokken 23.00 søndag kveld og klokken 03.00 natt til mandag.

Som en del av etterforsk­ningen ønsker vi også å kartlegge bevegelser i området. Personer som var til fots eller i bil eller tok seg frem på annen måte i dette området, bes om å notere seg hvor de var, når de var der og ha de hadde på seg, og gjerne knyttet opp mot en telefonlog­g. Da er det lettere å huske, sier Dahl.

Politiet avhørte i går ettermidag flere mindreårig­e.

Barnehuset i Stavanger er blant annet tatt i bruk som sted for avhør.

– I denne saken er det naturlig at det blir mange mindreårig­e som avhøres siden avdøde var ung, sier Dahl.

Han vil ikke tallfeste hvor mange som er avhørt.

– Vi holder fortsatt på,

Dahl.

Her kan du tipse politiet:

sier Den som har opplysning­er som kan vaere interessan­te for politiet i etterforsk­ningen, bes ta kontakt på dette telefonnum­meret: 51 89 94 27.

Tips kan også sende hit: tips-rogaland@politiet.no

– Vi er interesser­t i opplysning­er, også om ting som kan virke ubetydelig­e, sier operasjons­leder Victor Jensen ved Sør-Vest politidist­rikt.

Kriminalte­kniske undersøkel­ser Kriminalte­knikere jobbet på åstedet fra mandag morgen. Politiet sier at av hensyn til etterforsk­ningen kan politiet på nåvaerende tidspunkt ikke gå ut med flere detaljer knyttet til dødsfallet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway