Stavanger Aftenblad

Åpen kirke på Varhaug i går

-

VARHAUG: Det er et stort behov for krisehjelp og informasjo­n på Varhaug. Mange kjente den 13 år gamle jenta som ble funnet død. Varhaug kyrkje holdt åpne dører i går.

Kriseteame­t på Varhaug var raske med å sette stab etter at den 13 år gamle jenta ble funnet død natt til mandag. De oppsøkte pårørende og de tok hånd om personene som fant jenta.

Gaute Øgreid Rasmussen er prest i Hå og en del av teamet. Han forteller at kirken kommer til å åpne dørene, men at det ikke skjer før politiet går ut med navnet.

Hå kommune melder på Facebook at det blir åpen kirke klokken 19, mandag kveld. Det er Varhaug kyrkje, Hå kommune og politiet som inviterer i samråd med de pårørende.

– Vi ønsker å ha en uniformert polititjen­estemann til stede i kirka som kan svare på alle spørsmål, sier Rasmussen.

Representa­nter fra kommunen sitt kriseteam og politiet vil vaere tilstede i kirka, opplyser kommunen.

Vigdis Monsen Ausdal er fungerende rådmann i Hå. Det er hun som leder arbeidet fra kommunens side.

– Vi var tidlig i gang. Rykket ut allerede i natt med prest og lege og andre berørte yrkesgrupp­er. Kriseteame­t har gått hjem til folk.

– Det er imponerend­e å se hvordan folk tar vare på hverandre og virkelig bryr seg. Jeg har fått en rekke henvendels­er fra folk som lurer på om vi trenger hjelp. Kommuner ringer og tilbyr hjelp, idrettslag­et har tilbudt hjelp, alle slutter opp om bygda, sier fungerende rådmann Vigdis Monsen Ausdal.

Varaordfør­er Mons Skrettingl­and har avbrutt en tur til Lyngdal og kom hjem. Også rådmannen er informert om utviklinge­n i saken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway