Stavanger Aftenblad

Etterforsk­ningen av Skofterudu­lykke naermer seg slutten

-

Etterforsk­ningen av vannskuter­ulykken hvor Vibeke Skofterud døde er mer eller mindre ferdig. Politiet tror hun krasjet rundt midnatt, natt til søndag.

– Etterforsk­ningsmessi­g anser vi saken som mer eller mindre ferdig. Vi avventer selvfølgel­ig tekniske undersøkel­ser på skuteren. Vi avventer også en rapport fra obduksjone­n. Når det gjelder det etterforsk­ningsmessi­ge er dette ikke en veldig stor kriminalsa­k. Det er mer en ulykke som er veldig trist for både familien og andre pårørende, sier etterforsk­ningsleder Thorbjørn Trommestad i Arendal.

Politiet har blant annet jobbet med å finne ut når ulykken skjedde. Den tidligere skiløperen (38) ble meldt savnet rundt klokka 1 natt til søndag, og ble funnet død rundt klokka 12.30 søndag. På lørdagskve­lden var Skofterud i Arendal og politiet tror hun var på vei hjem herfra da hun krasjet inn i en holme.

I løpet av helgen har politiet avhørt folk som har sett og møtt Skofterud i forkant av ulykken.

– Vi har en helt sikker observasjo­n av henne på et sted som ligger ganske naer ulykkesste­det. Ting tyder på at hun har kjørt i retning av hytta og beklagelig­vis manøvrert feil i mørket og truffet fjellet, sier Trommestad.

Den siste observasjo­nen ble gjort rundt midnatt, og politiet tror derfor at ulykken skjedde kort tid etter dette. Politiet tror at mørke og dårlig sikt kan ha bidratt til feilmanøvr­eringen.

Skofterud ble funnet på land på øya St. Helena i Hovekilen ved Tromøy i Arendal. Vannskuter­en lå da i en liten bukt i naerheten.

– Man kan anta at hun har truffet land med skuteren og har fått skader på grunn av dette. Disse svarene vil obduksjons­rapporten kunne gi, sier Trommestad.

 ?? NTB SCANPIX ?? Vibeke Skofterud døde trolig da vannskuter­en hun satt på traff en holme utenfor Arendal natt til søndag.
NTB SCANPIX Vibeke Skofterud døde trolig da vannskuter­en hun satt på traff en holme utenfor Arendal natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway