Stavanger Aftenblad

Pårørende fra MH370-flyet er skuffet etter ny rapport om flystyrten

-

Familiene til de omkomne i Malaysia Airlinesfl­yet MH370 som forsvant i 2014, er skuffet og sinte etter at ny rapport ga null svar om forsvinnin­gen.

En ny offisiell rapport om flyet som forsvant for fire år siden på vei fra Kuala Lumpur til Beijing, ga lite svar til frustrerte pårørende.

239 personer var om bord. Ifølge pårørende ga rapportbri­fingen ingen svar med unntak av lange beskrivels­er om søket, som så langt har gitt få resultater.

– Det er så skuffende, sa Intan Maizura Othman som mistet mannen sin i flyforsvin­ningen.

Pårørende ble etter hvert så sinte at det kokte over, noe som til slutt førte til en høylytt krangel mellom pårørende og tjenesteme­nn fra myndighete­ne, ifølge Othman.

I den uavhengige rapporten blir det kjent at årsaken til forsvinnin­gen fortsatt er ukjent, men flyet skal ha gjort en manuell U-sving etter å ha forlatt Kuala Lumpur. Funnet om Usvingen fjerner mistanken om at noen har tatt kontroll over flyet utenfra.

Videre i rapporten kunne de ikke utelukke at en tredjepart var innblandet i forsvinnin­gen. Det var heller ikke noe uregelmess­igheter med flyet.

Et funn av vrakrester begrenset først letingen til et 25.000 kvadratkil­ometer stort område i Indiahavet. Siden ble området utvidet til 112.000 kvadratkil­ometer.

Søket etter flyet ble avsluttet i januar 2017, men ble gjenopptat­t tidligere i år etter at Malaysias myndighete­r ga grønt lys til det amerikansk­e selskapet Ocean Infinity til å søke etter vraket eller «de svarte boksene». Det nye søket ble avsluttet i juni.

(NTB)

 ?? SIPHIWE SIBEKO ?? Robert Mugabe ble avsatt som president i Zimbabwe i fjor.
SIPHIWE SIBEKO Robert Mugabe ble avsatt som president i Zimbabwe i fjor.
 ?? STRINGER . ?? Fortsatt vet ingen hva som skjedde med Malaysia Airlines-flyet MH370.
STRINGER . Fortsatt vet ingen hva som skjedde med Malaysia Airlines-flyet MH370.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway