Stavanger Aftenblad

Mamma Mia! holder koken på kino

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

KINO: Etter en uke og en helg har 297.000 sett «Mamma Mia! Here we go again» på kino. 17.200 av disse billettene er solgt i Stavanger og Sandnes.

Det er ikke usannsynli­g at den nye Mamma Mia-filmen allerede i løpet av de neste par ukene slår ut «Den 12. mann» som den mest sette filmen på kino hittil i år. Den er sett av rundt 425.000 i 2018. Men fredag er det også klart for en ny, forventet publikumss­uksess: «Mission: Impossible - Fallout», som også fort kan bli en konkurrent på mest sett-listen.

«Mamma Mia! Here we go again» åpnet sterkere enn den første filmen både på landsbasis og lokalt.

– Men etter en uke og en helg er det eneren som ligger best an lokalt, sier konsulent Anne Borgen i Odeon Kino Stavanger og Sandnes.

Etter denne spilletide­n i 2008 hadde 19.000 sett den første filmen, mot 17.200 i år.

– Men besøket på filmen har vaert påfallende mye dårligere fredag og lørdag i år, noe som kan skyldes Tall Ships Races, sier Borgen.

Etter samme periode på kino i USA, har den nye Mamma Mia-filmen spilt inn 70,4 millioner dollar, og ligger på andreplass bak «Mission: Impossible - Fallout». Filmen åpnet på andreplass bak «Equalizer 2» i premierehe­lgen, men har nå spilt inn mer enn denne etter en uke og en helg på kino.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway