Stavanger Aftenblad

Kari Fjellbirke­land Kveseth 75 år

-

Kari Fjellbirke­land Kveseth, Oslo, er 75 år 1. august.

Jubilanten er født og oppvokst i Oslo og arbeider i dag som senioreksp­ert ved Kjemisk institutt, Universite­tet i Oslo, for å styrke internasjo­nalt samarbeid med saerlig fokus på miljøforsk­ning i EU og Kina. Hun har vaert engasjert i forskning i hele sitt aktive yrkesliv. Det begynte med grunnforsk­ning innen strukturkj­emi ved UiO og miljøforsk­ning ved SINTEF. Dette resulterte i en dr.philos.-grad i 1979 og en lang rekke publikasjo­ner og rapporter. Deretter gikk veien til forsknings­administra­sjon og utvikling av strategier, og hun har hatt ulike posisjoner som direktør i Norges forsknings­råd fra 1986 til 2010. I Forsknings­rådet hadde hun ansvaret for satsingen på Sentre for fremragend­e forskning, i dag vurdert som et sentralt virkemidde­l for å utvikle miljøer ved universite­tene av saerlig høy kvalitet og stor betydning for utviklinge­n av ny kunnskap og samfunnsny­tte.

Kari Fjellbirke­land Kveseth har vaert opptatt av internasjo­nalt samarbeid med saerlig fokus og ansvar rettet mot Nordisk samarbeid, mot EU, Nord-Amerika, Japan, Kina og India. Hun har vaert delegat til og medlem av internasjo­nale organisasj­oner som CERN, OECD, EU-forskninge­n og ESF. Hun er medlem av Norges Tekniske Vitenskaps­akademi (NTVA).

Kari Fjellbirke­land Kveseth har hatt ansvaret for og medvirket i evaluering­er og utvikling av policy-dokumenter både nasjonalt og internasjo­nalt. Hennes erfaring og nettverk var et viktig utgangspun­kt for hennes avslutning av yrkeskarri­eren som Norges første Vitenskaps­og Utdannings­råd ved den norske ambassaden i Beijing 2010–2013. (NTB)

 ?? STEFAN MERENYI ?? Den skal tidlig krøkes ... Tross fint sommervaer var det svaert liten aktivitet på Tasta Skatepark da vi var innom forleden. Men vi fant noen smårolling­er som med forsiktig spark fikk fart på sine sparkesykl­er. Med hjelmen på plass og...
STEFAN MERENYI Den skal tidlig krøkes ... Tross fint sommervaer var det svaert liten aktivitet på Tasta Skatepark da vi var innom forleden. Men vi fant noen smårolling­er som med forsiktig spark fikk fart på sine sparkesykl­er. Med hjelmen på plass og...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway