Stavanger Aftenblad

Først familiekos – så EM

- Svein Hagen sport@aftenblade­t.no

SYKKEL: Etter å ha vunnet en av karrierens største seirer på ChampsÉlys­ées søndag, var det lite som smakte bedre for Alexander Kristoff enn å bli møtt av kona Maren og de to barna da han landet på Sola i går.

– Tre uker borte fra familien er lenge, men det er jo akkurat som enkelte arbeidere har det ute i Nordsjøen, sier Kristoff etter å ha landet på Sola sent mandag ettermidda­g.

– Jeg er jo etter hvert blitt vant til at Tour de France er på denne tiden av året, men denne gangen hadde jeg ikke besøk av familien i Frankrike under selve rittet, forklarer han. Og det ble en herlig velkomst med kona Maren og sønnene Leo (6) g Liam (3) på flyplassen i går ettermidda­g.

– Jeg glemmer fort at jeg er sliten og trøtt når jeg treffer igjen familien etter så lang tid borte fra dem.

Så glad han trakk tannen Søndag kronet Kristoff Tour de France med å vinne den siste Tour-etappen på Champs-Élysées. Seieren vil garantert stå igjen som en av de største i Alexander Kristoffs karriere når han en gang velger å gi seg som sykkelrytt­er.

– Det er en fantastisk følelse å endelig ta en seier, og først og fremst på Champs-Élysées, den gjeveste av dem alle. For alle dem som sier jeg var ferdig å spurte, så er det deilig å bevise at jeg kan spurte på spurternes største scene. Det er noe Thor har rangert som noe av det største i karrieren, og det kommer jeg også til å gjøre, sier etappevinn­eren.

For sønnen Leo ble det ekstra stort da pappaen vant den siste etappen søndag. Han pleier nemlig ikke å vaere så veldig glad når pappaen ikke vinner ritt.

– Det er nok helst slik at Leo blir ganske sur når jeg ikke vinner, og det har jo ikke blitt mer enn fire seirer på meg tidligere denne sesongen.

– Jeg forsto det sånn at han var ekstra glad og jublet veldig mye etter at jeg krysset mållinjen først i Paris, forklarer Alexander Kristoff.

Leo var da også snar med å fortelle at han trakk en tann like etter at pappaen hadde vunnet den siste etappen i Tour de France.

– Bare se her; jeg har mistet den ene fortannen, og den trakk jeg rett etter at rittet var ferdig i går, så glad ble jeg, sier Leo mellom klemmene med sin pappa.

Yngstemann Liam var litt mer brydd over at det var folk som var i ankomsthal­len og ventet på Alexander i går. Han så virkelig fram til å reise hjem til eget hus slik at de kunne kose seg med pizza etterpå.

– Det var veldig kjekt å få pappa hjem igjen. Han har vaert borte veldig lenge nå, så nå håper jeg at han blir hjemme noen dager i alle fall, forteller han.

Nå handler det om EM

Noe trening etter hjemkomst i går ettermidda­g ser ikke Alexander Kristoff for seg. Heller ikke noe festing utover kvelden.

– Det er ikke mer enn to uker til EM går av stabelen, derfor har jeg med meg sykkelen hjem også denne gangen. Under EM er ikke mitt eget lag med, derfor ble det litt ekstra mye bagasje denne gangen, understrek­er han.

Han regnet med at kroppen ville trenge noen dager med rolig trening etter den utladninge­n det store rittet tross alt er for rytterne. Samtidig er han klar på at det fortsatt er en del som kan vinnes utover høsten.

– Nå er det først EM for min del, samtidig som jeg ikke kommer til å sykle VM denne høsten, den løypen passer meg ikke i det hele tatt, og da dropper jeg den konkurrans­en.

Familien var kjappe med å komme seg ut i bilen etter at de hadde gitt et par intervjuer på flyplassen.

– Hele familien trenger litt ro og fred med god mat utover kvelden, mener familien før de haster ut i bilen.

Jeg glemmer fort at jeg er sliten og trøtt når jeg treffer igjen familien etter så lang tid borte fra dem.

Alexander Kristoff

 ?? NTB/SCANPIX ?? Alexander Kristoff øverst på podiet i Paris etter seieren på den siste Tour de France-etappen. I går kunne han endelig feire med familien.
NTB/SCANPIX Alexander Kristoff øverst på podiet i Paris etter seieren på den siste Tour de France-etappen. I går kunne han endelig feire med familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway