Stavanger Aftenblad

Furdal rett inn på Viking-laget

- Stig Nilssen stig.nlssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter bare et par treninger sammen med sine nye lagkamerat­er kastes Johnny Furdal inn på Vikings lag som møter HamKam tirsdag kveld.

Det har verken 32-åringen eller trener Bjarne Berntsen noen betenkelig­heter med.

– Selv om jeg bare har vaert i Stavanger et par dager og alt er nytt, er jeg definitivt klar til å bidra på direkten med kreativite­t offensivt rundt 16-meteren, sier han til Aftenblade­t etter mandagens treningsøk­t i Jåttåvågen.

– Furdal er i toppslag og går rett inn i rollen han er vant til. Det blir spennende, påpeker Bjarne Berntsen om spilleren som tar plassen til venstre i treeren på midtbanen. Fredrik Torsteinbø overtar rollen sentralt.

Tripic starter på benken Johnny Furdal har funnet seg godt til rette allerede, har midlertidi­g overtatt leilighete­n til Julian Ryerson mens han jakter sin egen, og understrek­er at han gleder seg til å komme i gang i mørkeblått. Den tidligere Nest-Sotra-spilleren beskriver forholdene i Viking som større og langt mer profesjone­lle enn hva han er vant med. Han tror det skal gå greit å finne relasjonen­e til spillerne han knapt kan navnet på.

– Jeg liker å tre igjennom spillere, noen relasjoner har jeg funnet allerede i trening. Blant annet med André Danielsen, Tommy Høiland, Fredrik Torsteinbø og Kristian Thorstvedt, sier han.

Både Aalesund og Sogndal avga to poeng i søndagens serierunde, det betyr at Viking klatrer opp på direkte opprykk dersom de slår HamKam og tar sin femte strake seier. Det skjer uten Zlatko Tripic i startoppst­illingen. Han trente for fullt mandag, men Berntsen sier det er litt for tidlig å starte med tanke på skaden 25-åringen har hatt. Tripic er med i troppen.

Varsler grundig diskusjon Tripic forlot banen etter 76 minutter da Viking slo Florø 2-1 på hjemmebane 20. juni. Laget har klart seg bra offensivt i hans fravaer, de tre siste kampene er alle vunnet med 12-3 i målforskje­ll. Bjarne Berntsen mener de har kommet langt med det laget de har og er i en fin posisjon før høstsesong­en.

Det han imidlertid ikke er fornøyd med, er prestasjon­ene i de fire graskampen­e laget har spilt denne sesongen. Oppgjørene mot Madla og Bryne i cupen, og de to seriekampe­ne borte mot Jerv og Nest-Sotra, betegnes som de klart dårligste og har ødelagt en del av vårsesonge­n.

– Derfor skal vi ha en grundig diskusjon om hvordan vi skal forberede oss til neste graskamp, det er borte mot Sandnes Ulf 25. august, understrek­er Bjarne Berntsen vel vitende om at de bare trente på kunstgras før de oppgjørene.

Østensen-avgjørelse snart På mandagens trening var også Staal Jørpeland-spissen Even Østensen til stede. Han skal trene med laget de neste tre-fire dagene før avgjørelse­n om en eventuell overgang tas. Når det gjelder Leo Østigård, var ikke han på trening mandag. Viking og Molde har avtalt at en avgjørelse rundt hans framtid skal tas om et par dager, men foreløpig har ikke Molde sagt de vil ha ham tilbake nå. Viking har også kommet til enighet med Tore Sørås om å avslutte hans kontrakt.

Slik stiller trolig Viking mot HamKam (4-3-3): Amund Wichne – Claes Kronberg, Markus Nakkim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Kristian Thorstvedt, Fredrik Torsteinbø, Johnny Furdal – Usman Sale, Tommy Høiland og André Danielsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway