Stavanger Aftenblad

Kapidzic skal ta Sandnes til kvalik

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no Svein Hagen

FOTBALL: Ett poeng mot Ullensaker/Kisa er ikke all verden, men spillemess­ig forbedring og en spiss som scorer, skal løfte Sandnes Ulf til kvalikplas­s.

– Etter en god sesong, fikk vi en nedtur inn til kvalifiser­ingen mot Ranheim i fjor. Nå har vi en fin mulighet til å snu og gjøre motsatt. Ett poeng er ikke mye å slå i bordet med, men vi så et lag i stigning, et lag med ny energi, sier Sandnes-trener Bengt Saeternes til Aftenblade­t i går.

– Dessuten viste Sanel (Kapidzic) seg så god som vi håpet. Han scoret, det var viktig, men like viktig at han er en spiss som kan holde på ballen, tilføyer treneren som ble positivt overrasket da han så dansken bli bedre og bedre til eldre kampen ble.

– Han kommer fra lang kamppause (mai), men spilte seg fort varm, påpeker Saeternes.

Med fryktelige 0-4 og ditto opptreden som ballast fra forrige søndags kamp mot Aalesund i Ålesund, var kravet unisont: Stå frem som et lag med mot og vilje.

Førte i 90 minutter

Det fåtallige publikumme­t fikk om ikke full, så i alle fall fin valuta for billettinv­esteringen med Ullensaker/Kisa som gjester.

Sandnes Ulf kjørte kampen i 90 minutter, en god enhet som riktignok kunne vaert enda bedre om lagdelene hadde jobbet tettere sammen.

Da nykommer Sanel Kapidzic avsluttet et glitrende forspill fra banens beste, Kachi Ugwuadu, til 1-0 like før timen var unnagjort, lignet det en fortjent trepoenger.

Og slik burde det blitt. Vegard Østraat Erlien og innbytter Andreas Dybevik hadde avslutning­er som ville gitt 2-0, saerlig Dybevik må undre seg over hvorfor ballen strøk over etter at en annen innbytter, Roger Blokhus Ekeland, hadde spilt ham fri til tid og rom du normalt bare får på langt lavere nivå.

I stedet utlignet dyktige Ullensaker/Kisa nesten fire minutter inn i overtiden etter følgefeil hos hjemmelage­t.

Kapidzic: – Vi må vaere smarte – Bittert at det skulle ende slik. Vi må vaere mye smartere i valgene på tampen av kampen, sa en skuffet Sanel Kapdzic til Aftenblade­t utenfor garderoben.

Trener Saeternes tenker det samme, men dagen derpå forteller han at det vanket ros til spillerne.

– Du er sinna der og da når du ser feilene, men laget gjorde en god kamp og får skryt, så tar vi også tak enkeltsitu­asjonene som førte til utligninge­ne og må laere av det.

Saeternes var mest fornøyd med at han så igjen mye av den energien han har savnet.

– Vi har blitt flere og høyner nivået på treningene. Det får vi igjen for i kamp, sier treneren som gleder seg til en god treningspe­riode før neste seriekamp, borte mot Kongsvinge­r tirsdag om en uke.

Tapio Heikkilä må står over etter fire gule kort, til gjengjeld er rutinerte Bjørnar Pettersen Holmvik klar. Det samme er Axel Kryger etter sin karantene.

PS: Stortalent­et Eirik Larsson som var innom lørdagstre­ningen og vurderte comeback, har meldt at det ikke blir aktuelt likevel.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Sanel Kapidzic i sin første kamp for Sandnes Ulf. Dansken scoret og ble bedre og bedre utover i kampen.
FREDRIK REFVEM Sanel Kapidzic i sin første kamp for Sandnes Ulf. Dansken scoret og ble bedre og bedre utover i kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway