Stavanger Aftenblad

Siktede motsatte seg fengsling

- Fotograf jan.inge.haga@ aftenblade­t.no fotograf tommy.ellingsen@ aftenblade­t.no Lars Hjalmarsso­n lars.hjalmarsso­n@aftenblade­t.no

SANDNES: Politiet begjaerte varetektsf­engsling i to uker med brev- og besøkskont­roll for 17-åringen som er siktet etter at Sunniva Ødegård ble funnet død på Varhaug. 17-åringen motsatte seg fengsling.

Tirsdag morgen ble det klart at politiet siktet en 17 år gammel gutt i Varhaug-saken. I går ettermidda­g var det fengslings­møte i Jaeren tingrett.

– Vi begjaerte to ukers varetektsf­engsling med brev- og besøkskont­roll på grunn av faren for bevisforsp­illelse, sier politiadvo­kat Marte Benedicte Engesli Lysaker.

Engesli Lysaker opplyser også at den siktede motsatte seg fengsling. Politiet ønsket ikke å si noe om motiv eller dødsårsak. De ville heller ikke gå ut med tidspunkte­r eller en ruten de mener Sunniva Ødegård har gått.

– Vi vil ikke binde oss. Vi ønsker fortsatt observasjo­ner fra vitner som kan ha sett noe i området i løpet av kvelden, sier Engesli Lysaker.

17-åringens forsvarsad­vokat, Tor Inge Borgersen, ønsket ikke å snakke med pressen etter fengslings­møtet.

Moren til 17-åringen var til stede under fengslings­møtet.

Dommer Espen Skjerven valgte å lukke dørene på tinghuset i Sandnes under fengslings­møtet av 17-åringen. Han viste til at saken har fått stor oppmerksom­het i media, og at etterforsk­ningen fortsatt er i en tidlig fase.

Kjennelsen var ikke klar da Aftenblade­t gikk i trykken i går.

 ??  ?? Politiadvo­kat Marte Benedicte Engesli Lysaker på vei inn til fengslings­møtet i Tinghuset i Sandnes.
Politiadvo­kat Marte Benedicte Engesli Lysaker på vei inn til fengslings­møtet i Tinghuset i Sandnes.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway