Stavanger Aftenblad

– Familien klarer ikke å slå seg til ro ennå

- Journalist eivind.aarre@ aftenblade­t.no journalist arnt.olav.klippenber­g@ aftenblade­t.no journalist lars.hjalmarsso­n@ aftenblade­t.no fotograf kristian.jacobsen@ aftenblade­t.no

VARHAUG: Bistandsad­vokat Harald Øglend forteller at familien til Sunniva Ødegård håper at siktelsen av en 17-åring er første skritt i å finne svar på hva som skjedde med datteren.

Aftenblade­t møter Harald Øglend, bistandsad­vokat til familien til Sunniva Ødegård, i advokatens kontorloka­ler få minutter etter at det ble kjent at en 17-åring er siktet for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård.

– De er lettet over at en person er siktet i saken, men de klarer ikke å slå seg til ro helt ennå. De har fått med seg at 17-åringen ikke har erkjent forholdet, sier Øglend, som kom direkte fra en telefonsam­tale med familien. Han legger til:

– Men de håper at politiet har tatt rett mann. Familien lurer selvsagt veldig på hva som har skjedd og hvorfor det skjedde.

Sunniva Ødegård ble funnet død i 3-tiden natt til mandag. Etter dette har det gått i ett for familien. Bistandsad­vokaten forteller at der er først i den senere tid at familien har fått virkelig kjenne på sorgfølels­en.

– De har gått gjennom en fase hvor det har skjedd mye. Det er først nå de har vaert skikkelig alene. Nå er sorgen av å ha mistet sin datter sterkt framtreden­de, sier Øglend.

Øglend forteller videre at han foreløpig ikke har lest siktelsen eller noen andre politidoku­menter i saken. Det viktigste for ham i timene han har tilbrakt med familien har vaert å vaere en støttespil­ler og forklare prosessen de går gjennom.

– Dette er en familie som aldri har vaert i kontakt med politiet før, sier han.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway