Stavanger Aftenblad

Kjaeresten­s mor: – Sønnen vår snakket med Sunniva på telefonen da linja ble brutt

- Fotograf rune.vandvik@ aftenblade­t.no fotograf jan.inge.haga@ aftenblade­t.no fotograf tommy.ellingsen@ aftenblade­t.no

EGERSUND: «Nå er jeg hjemme», sa Sunniva Ødegård på telefonen til kjaeresten sin fra Egersund. Klokka var 22.30 søndag kveld. Så kom det et «Shit!» og linja ble brutt.

«Nå er jeg hjemme», sa Sunniva Ødegård på telefonen til kjaeresten sin før linja ble brutt.

Det er imidlertid ikke helt klart om hun med denne setningen mente at hun var ved hjemmet, like ved eller hundre meter unna huset, naer funnstedet.

Gutten fra Egersund og Sunniva Ødegård hadde bare vaert kjaerester i noen få timer, da jenta fra Varhaug brått ble revet bort søndag kveld, natt til mandag.

De to hadde avtalt å vaere sammen i noen timer på søndag ettermidda­g. Gutten fra Egersund hadde bestemt seg for å spørre om hun ville vaere kjaerester. Sunniva svarte ja den kvelden.

Avhørt av politiet

Det er guttens mor som forteller dette til Aftenblad. Aftenblade­t har også snakket med far.

Familien ønsker ikke å stå fram med navn eller bilde, men forteller historien sin slik de har opplevd den. Familien er sterkt preget av dødsfallet til den unge jenta og 14-åringen er veldig fortvilt og trist.

Både han og lillesøste­r var mandag i avhør på politiets barnehus, forteller mor.

De to ungdommene på 13 og 14 hadde møttes på nettet noen uker tidligere. For en uke siden møttes de også personlig. Sunniva og kjaeresten var samme årgang og skulle opp i 9. klasse på hver sin ungdomssko­le til høsten. Sunniva hadde bursdag til høsten og hadde ikke fylt 14 ennå.

Foreldrene møtte Sunniva

– Vi fikk møte henne helgen før. Da kom hun med toget på besøk til Egersund sammen med ei venninne, moren.

Gjennom uka holdt de kontakten via sosiale medier og telefonsam­taler. Denne helgen møttes de igjen, først lørdag, så søndag. Da var det 14-åringen som kom til Varhaug. Han ble hentet av familien sin utpå kvelden.

– Vi hentet sønnen vår på Varhaug søndag kveld i 19tida. Det var jeg, min mann og lillesøste­r som var i bilen da vi hentet ham, forteller mora.

Det er en kjøretur på om lag 40 minutter mellom Egersund, der gutten bodde og Varhaug der jenta bodde.

forteller

Hjemme hele kvelden

– Sønnen vår var hjemme i Egersund hele kvelden fra klokka 20, forteller mora.

Senere på kvelden var Sunniva i følge kjaeresten og mora, på besøk hos en kamerat i nabolaget. Også Sunnivas kjaereste hadde møtt kameraten tidligere og visste at hun skulle dit. Da hun var på vei hjem fra ham i 22.30tida, snakket hun med kjaeresten på telefonen. De snakket sammen helt til linja ble brutt. Det var Sunnivas siste samtale.

– «Nå er jeg hjemme. Shit!» var det siste hun sa. Linja ble brutt og sønnen min forsøke å ringe opp igjen. Han ringte også kameraten hun hadde besøkt, men han hadde heller ingen forklaring, forteller mora.

Den siste telefonen

Rundt midnatt ringte politiet for å utelukke at Sunniva hadde reist på besøk til ham i Egersund.

Klokka 6–7 mandag morgen ringte politiet på døra hjemme i Egersund. Først da fikk vi vite at hun var død, forteller mora.

– Sønnen vår var den siste hun snakket med på telefonen, sier mor til den 14 år gamle kjaeresten til Sunniva Ødegård.

Politiet understrek­et på pressekonf­eransen i går at 17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødeård ikke er kameraten Sunniva var på vei hjem fra da hun ble drept.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway