Stavanger Aftenblad

– Vi føler med de naermeste, sa sogneprest­en

-

Varhaug kyrkje åpnet dørene for dem som hadde behov for å sørge i fellesskap, minne Sunniva Ødegård eller som ønsket informasjo­n om hva som har skjedd.

Samlingen i Varhaug kyrkje mandag bar preg av sorg. I minuttene før klokka slo sju var det stillhet, bare avbrutt av lavmaelt gråt. Sola skinte gjennom kirkevindu­ene i det sogneprest Gaute Øgreid Rasmussen inntok talerstole­n.

– Vi er samlet fordi det er en sorg over Varhaug. Vi føler med de naermeste, men Varhaug er ikke stort. De fleste kjenner de fleste, sa Rasmussen.

Sogneprest­en var innom familien kort tid før samlingen i kirken.

– Familien ville at jeg skulle videreform­idle takk til de som var med på å lete etter Sunniva. Takk til politiet som har vaert profesjone­lle og har støttet og hjulpet familien. Og en takk til kriseteame­t i Hå, sa Rasmussen fra talerstole­n.

De i overkant av 100 personene som var samlet i Varhaug kyrkje var der for å sørge, minnes og å få informasjo­n. Politiinsp­ektør Oddvar Tengesdal stilte opp for å fortelle om politiets arbeid. Tengesdal var tydelig preget av det som har skjedd.

Atle Straume fra kriseteame­t i Hå kommune og fungerende ordfører i Hå, Mons Skrettingl­and stilte på talerstole­n, tydelig preget av stunden. I etterkant av seremonien fra talerstole­n var det mulighet for å tenne lys for Sunniva, å skrive en beskjed til familien, eller å snakke med de som var til stede. Flere benyttet sjansen til å snakke med både sogneprest og politiet.

 ??  ?? Aftenblade­t møtte bistandsad­vokat Harald Øglend like etter han hadde snakket med familien tirsdag formiddag.
Aftenblade­t møtte bistandsad­vokat Harald Øglend like etter han hadde snakket med familien tirsdag formiddag.
 ??  ?? Sogneprest Gaute Øgreid Rasmussen var med familien kort tid før samlingen i Varhaug kyrkje.
Sogneprest Gaute Øgreid Rasmussen var med familien kort tid før samlingen i Varhaug kyrkje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway