Stavanger Aftenblad

«Wyvern» fra Stavanger måtte bryte Tall Ships Races

-

Rundt midnatt natt til tirsdag brakk baugspydet på Stavanger-skipet «Wyvern». Skipper Ingeir Fossan så derfor ingen annen mulighet enn å avbryte Tall Ships Races 2018.

– Dette var veldig synd. Vi trodde vi var ferdige med uhell om bord, sier «Wyvern»-skipper Ingeir Fossan.

– Jeg forstår ikke hvordan det kunne skje. Det var mørkt og blåste friskt, men det skal «Wyvern» tåle, sier Fossan til Aftenblade­t.

Uhellet skal ha skjedd cirka 60–70 nautiske mil fra norskekyst­en. Tirsdag formiddag var skuta trygt i havn til reparasjon hos Naustvik på Hundvåg.

– Vi brukte litt tid på å få ned det knekte baugspydet, som blant annet holder oppe toppmasten. Men vi fikk berget seilet og alt annet, og det gikk greit å seile hjem til Stavanger, forteller skipperen.

– Det viktigste er uansett at alt gikk bra med besetninge­n. Vi hadde åtte ungdommer om bord i tillegg til det faste mannskapet. Samtlige gjorde en kjempeinns­ats etter at uhellet inntraff, legger han til.

«Wyvern» hadde så langt hatt et bra i seilas. I etappen Sunderland-Esbjerg endte skipet på 4. plass i Klasse B, like bak et annet stavangers­kip, «Stina Mari», som kom på 3. plass.

I juli 2013 sank «Wyvern» i Østersjøen mellom Öland og Gotland i Sverige, der en person som var med i redningsar­beidet omkom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway