Stavanger Aftenblad

Legger ned butikken etter 18 år

- Håvard Tanche-Larsen Knutsen haavard@byas.no

STAVANGER: Scorpius Stavanger stenger dørene. «Da er tiden kommet for å sette kroken på døra. Etter 18 år i vakre Stavanger legger nå Scorpius ned», skriver butikken på Facebook.

Siden 2001 har butikken solgt varer fra Østen, for det meste fra India og Nepal. Alt fra røkelse, figurer, smykker, piper, plagg og håndverk har vaert innom butikken.

– Det har vaert en fin opplevelse, jeg begynte her som ekstrahjel­p, mimrer Chanita Hagen som sto bak disken da Byas var innom mandag ettermidda­g.

Hun har vaert daglig leder av butikken i 15 av de 18 siste årene, men ga seg som sjef for butikken i fjor vinter.

Nå har Hagen og gründer Morten Even Soot blitt enige om å legge ned filialen i Bergelands­gata, siden ingen andre kan overta driften.

På Facebook melder Scorpius at butikken vil stenge etter at det 50 dager lange opphørssal­get er over, eller til butikken går tom for varer.

Butikkjede­n ble startet opp i Oslo på 80-tallet. Så vokste den til byer som Bergen, Kristiansa­nd, Tromsø og Stavanger.

Når butikken i Stavanger stenger dørene, er det kun den originale Scorpius-butikken i Oslo som fortsatt holder stand.

Selv tar Hagen hele nedleggels­en med fatning.

– Det går fint, men jeg håper at noen vil ta opp igjen driften, det er et marked for dette, sier hun.

Inntektene for Scorpius Import AS har vaert stabile de siste fire årene, og vaert på rundt 6 millioner kroner årlig, ifølge Proff.no. Selskapet har derimot i samme periode vekslet mellom å ha over- og underskudd i millionkla­ssen annet hvert år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway