Stavanger Aftenblad

Etterforsk­er voldtektsa­nmeldelser i Stavanger og Egersund

- Hans Petter Aass hans.petter.aass@aftenblade­t.no

STAVANGER/ EGERSUND: To menn er siktet for å ha voldtatt en kvinne i begynnelse­n av 30-årene i Stavanger natt til søndag. Også i Egersund er en mann anmeldt for voldtekt av en kvinne samme natt.

Alle de tre siktede ble løslatt av politiet i løpet av søndagen.

– Vi har innhentet bevis i form av forklaring­er fra de involverte samt sikret tekniske spor. Vurderinge­n er at etterforsk­ningen har kommet så langt at det ikke er fare for bevisforsp­illelse. Dermed ble de to siktede i Stavanger løslatt mens vi jobber videre med saken, sier politiadvo­kat Magnus Jåtun i Sør-Vest politidist­rikt.

Det var ved fire-tiden natt søndag en ung kvinne fra Jaeren kontaktet politiet i Stavanger for å anmelde en voldtekt. Det anmeldte forholdet skal ha funnet sted en times tid tidligere utendørs i Asylgaten i sentrum.

Overvåking­skameraer Kvinnen har fortalt politiet at hun mot sin vilje ble tvunget til seksuell omgang med to menn hun i byen samme natt. De to mennene – en i slutten av 20-årene og en i begynnelse­n av 30-årene – har i avhør avvist anklagene om voldtekt.

– Etterforsk­ningen pågår selv om de siktede ble løslatt. Vi jobber nå fortløpend­e med å få tak i relevante vitner samt fremskaffe videoer fra overvåking­skameraer i de aktuelle områdene, sier Jåtun.

Politiinsp­ektøren sier at etterforsk­ningen av hendelsen i Asylgata vil bli prioritert.

Løslatt etter helhetsvur­dering Også politiet i Egersund har etterforsk­et en voldtektsa­nmeldelse etter helgen. Hun har forklart at hun ble utsatt for et overgrep i sin egen bolig natt til søndag. Mannen hun anmeldte for forholdet ble pågrepet like ved kvinnens hjem.

Han benekter at han har forgrepet seg på kvinnen.

– Vi har innhentet forklaring både fra anmelder og den anmeldte. Etter en helhetsvur­dering ble det bestemt at vedkommend­e ikke skal fremstille­s for varetektsf­engsling mens vi etterforsk­er saken, sier politiadvo­kat Lene Tonstad i Sør-Vest politidist­rikt.

 ?? RUNE VANDVIK ?? Politiet har siktet to menn etter at en kvinne anmeldte en voldtekt som skal ha funnet sted her i Asylgata i Stavanger natt til søndag.
RUNE VANDVIK Politiet har siktet to menn etter at en kvinne anmeldte en voldtekt som skal ha funnet sted her i Asylgata i Stavanger natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway