Stavanger Aftenblad

Torbjørn Joa er valgt inn i sentralsty­ret 4H

-

Torbjørn Joa (20 år) fra Rogaland er valgt inn i det nye sentralsty­ret til 4H Norge. Siri Myhre ble enstemmig gjenvalgt som leder på landsmøtet. Myhre takket for tilliten, og gleder seg til å ta fatt på de foreståend­e oppgavene sammen med resten av sentralsty­ret.

– Jeg ser frem til å kunne sette mitt preg på 4H på nasjonalt nivå. Jeg har lyst å jobbe med målet «smartere» i vår nye strategi. Utarbeide gode maler, standardis­ere program og legge enda mer til rette for deling av informasjo­n mellom fylker og klubber, sier Torbjørn Joa.

Han har bred erfaring fra 4H. Han har blant annet hatt verv i sin lokale 4Hklubb, vaert 3. vara i fylkesstyr­et i Rogaland og er nå fylkesstyr­eleder i 4H Rogaland.

Flere viktige vedtak ble fattet på landsmøtet. Det viktigste var vedtaket om ny styringsmo­dell, som gir fylkene større beslutning­smyndighet.

Landsmøtet vedtok også ny strategi for perioden 2018 – 2024. 4H skal bli større, jobbe smartere og bli mer synlig. Alle ledd i organisasj­onen har vaert med i utarbeidel­sen av strategien. 4H skal skape attraktive aktivitete­r for ungdommer over hele landet. Gjennom kurs og leirer, skal 4H sine verdier innenfor landbruk, naturbruk og friluftsli­v videreføre­s.

Landsmøtet vedtok også en uttalelse, hvor 4H krever besøksgård­er over hele landet, der barn og unge kan laere om matproduks­jon og matkultur.

4H har hatt en enorm vekst i antall 4H-gårder og antall besøkende. Her ligger det et stort potensial, både i forhold til å rekruttere nye medlemmer og til å gi økt kunnskap om dyrevelfer­d, ren mat og ikke minst formidling av de verdiene som ligger til grunn for norsk landbruk.

Torbjørn Joa får med seg flere nye sentralsty­remedlemme­r, som alle er svaert motiverte og har et stort engasjemen­t og klare ideer for veien videre for 4H. Det er samtidig sikret en viktig kontinuite­t i sentralsty­ret.

Landsmøtet ble avholdt på Quality Airport Hotel i Stavanger, 20. og 21. juli.

 ?? BEATE PATAY ?? Nytt sentralsty­re 4H Norge: Foran f.v.: Torgeir Timenes Bell og Tobjørn Joa. Bak f.v.: Helle Formo Hartz, Turi Elise Kaus, Vilde-Alida Nilsen, generalsek­retaer Signe Lindbråten, nyvalgt leder Siri Myhre og Siri Heggebø. Martin Holmen, Raymond Kirknes...
BEATE PATAY Nytt sentralsty­re 4H Norge: Foran f.v.: Torgeir Timenes Bell og Tobjørn Joa. Bak f.v.: Helle Formo Hartz, Turi Elise Kaus, Vilde-Alida Nilsen, generalsek­retaer Signe Lindbråten, nyvalgt leder Siri Myhre og Siri Heggebø. Martin Holmen, Raymond Kirknes...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway