Stavanger Aftenblad

Northug har meldt forfall, men Johaug og Kalla gjør opp

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

SKI: Duellen mellom Therese Johaug og Charlotte Kalla blir hovedattra­ksjonen i Blinkfesti­valen etter at Petter Northug måtte melde forfall.

Blinkfesti­valen har hentet 38 medaljevin­nere med til sammen 70 medaljer fra vinterens olympiske leker i Peyongchan­g, det sier alt om kvaliteten i så vel langrenn som skiskyting. Det var likevel ventet at to av de som ikke var til stede i OL ville få mest oppmerksom­het. y Petter Northug fordi han ikke var god nok forrige sesong, men nå er tilbake.

Therese Johaug fordi hun har vaert utestengt.

Arrangøren: Trist og dumt

Så kom meldingen om Northugs forfall tirsdag ettermidda­g. Han kjenner seg ikke i form til å konkurrere og velger å stå over Blinkfesti­valen.

– Petter har de siste dagene vaert lav på energi og kjenner seg ikke i form til å konkurrere. I samråd med Petter har jeg derfor tatt beslutning­en om at han ikke går Blink, noe vi begge synes er svaert beklagelig for arrangøren, men hensynet til helsetilst­and må dessverre prioritere­s, sier landslagst­rener Arild Monsen.

Northug brukte slutten av julimåned i Spania sammen med familien. Før han dro, slo han landslagsk­ompisene i jaktstarte­n på rulleski i Kristiansa­nd. 32-åringen var også med i et renn i Telemark før det.

–Det er selvfølgel­ig trist og dumt at han ikke kommer, men vi vet fra år til år at den risikoen er der. Samtidig har vi så mange andre gode utøvere at det neppe har store betydninge­n for publikumsi­nteressen at Northug uteblir, forklarer arrangør Odd Langehelle.

– Trent bra

– Petter har trent veldig bra over en god periode, men slik situasjone­n er nå har vi ikke «råd til» å ta noen sjanser med tanke på den kommende skisesonge­n, sier Monsen og viser også til neste ukes treningssa­mling i Steinkjer, hvor Northug skal vaere med.

Northug er tilbake på sprintland­slaget etter å ha brutt med landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team, før han før denne sesongen gjorde comeback.

Northug var påmeldt samtlige øvelser under Blinkfesti­valen. Rulleskiar­rangemente­t åpner onsdag og varer til og med lørdag. Torsdag arrangeres Lysebotn Opp.

Blink-festivalen starter i dag med Blink Classics, langløpet over 60 kilometer med start på Ålgård, sørover mot Vaula bru, inn Hunnedalsv­eien, en tur nedom Oltedal, tilbake over Seldal,

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Petter Northug vant fellestart­en i 2015, men meldte tirsdag forfall til Blink-festivalen som starter på Ålgård i dag.
FREDRIK REFVEM Petter Northug vant fellestart­en i 2015, men meldte tirsdag forfall til Blink-festivalen som starter på Ålgård i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway