Stavanger Aftenblad

Drømmer om å tapetsere EM-pallen på 1500 meter

-

FRIIDRETT: Det var to Ingebrigts­en-brødre på pallen etter 1500metere­n i forrige EM. Storebror Henrik leker med tanken om å få med Jakob på en tredobbelt seier i Berlin.

– Alt er mulig. Det er mye som må gå vår vei, men hver og en av oss er god nok til å ende på pallen. Sjansen er ganske liten for at det skjer, men det kan gå om vi er veldig heldige, sier Henrik Ingebrigts­en med et smil i en kort videosnutt lagt ut på Twitter-kontoen til Det europeiske friidretts­forbundet (EA).

For to år siden ble Filip Ingebrigts­en (25) europamest­er på 1500-meteren i Amsterdam. Den mellomste av løperbrødr­ene fikk da selskap av bronsevinn­er Henrik (27) på podiet.

Sterke rekorder

Siden den gang har yngstemann Jakob entret scenen. Han forbauser stadig en hel friidretts­verden med sin voldsomme utvikling. 17-åringen slo nylig sin personlige rekord på 1500 meter med 4,88 sekunder. Han knuste samtidig den europeiske U20rekorde­n.

Henrik Ingebrigts­en har slitt tungt med skader de siste årene, men denne sesongen er han endelig frisk. For litt over en uke siden gjorde han et solid comeback på favorittdi­stansen. Da ble han nummer fire på sin første 1500 meter på snaut to år.

Dette er Ingebrigts­en-brødrenes «perser» på 1500 meter før EM i Berlin: y Filip: 3.30,01 (satt i Monaco

20. juli 2018) y Jakob: 3.31,18 (satt i Monaco

20. juli 2018) y Henrik: 3.31,46 (satt i Monaco 18. juli 2014).

Kvalifiser­ingen for 1500-meteren i EM er onsdag 8. august. Finalen går to dager senere.

– Dristige

Karsten Warholm og Ingebrigts­en-brødrene Filip, Henrik og Jakob får et travelt friidretts-EM. Flere norske utøvere vil løpe flere distanser under mesterskap­et.

Norge stiller med en slagkrafti­g tropp til friidretts-EM i Berlin. Karsten Warholm, Ingebrigts­en-brødrene, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Isabelle Pedersen peker seg ut som Norges største medaljehåp. Warholm vil løpe både 400 meter flatt og 400 meter hekk.

– Det er typisk Karsten og Leif Olav. De er offensive og dristige. Det er en hissig kombinasjo­n, men ikke noe de er ukjent med. De gjorde dette i U23 i fjor. Jeg hørte fra andre lagledere at det var galskap, men det gikk veldig bra. Det er veldig offensivt og kult gjort, sa toppidrett­ssjef Håvard Tjørhom under tirsdagens presentasj­on av EM-troppen.

Travelt

Doblingen betyr at Warholm skal løpe tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Alle de tre Ingebrigts­en-brødrene er påmeldt både 5000 og 1500 meter.

– Det er ambisiøst, det de holder på med. De er veldig offensive, sa Tjørhom.

Elisabeth Slettum, Skjalg, er også tatt ut til EM, hun skal løpe 400 meter hekk.

Moen vraker 10.000

Sondre Nordstad Moen har snakket høyt om å ta rekorder på 10.000 meter, men vraker øvelsen til fordel for maraton i EM.

I forrige EM tok Norge tre medaljer. Filip Ingebrigts­en løp inn til gull på 1500 meter, mens storebror Henrik tok bronsen. Grøvdal vartet opp med bronse på 10.000 meter. Warholm er regjerende verdensmes­ter på 400 meter hekk.

Norge leverte sitt desidert beste EM i Helsingfor­s i 1994. Da ble det tre gull, to sølv og én bronse. Friidretts-EM i Berlin starter 6. august. (NTB)

 ?? TORE MEEK ?? Henrik, Filip og Jakob Ingebrigts­en drar til EM i Berlin neste uke, et mesterskap brødrene kan prege. Alle tre stiller til start på 1500 m og 5000 m.
TORE MEEK Henrik, Filip og Jakob Ingebrigts­en drar til EM i Berlin neste uke, et mesterskap brødrene kan prege. Alle tre stiller til start på 1500 m og 5000 m.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway