Stavanger Aftenblad

Vet ikke om funn- stedet er åstedet

- Lars Hjarlmarss­on journalist lars.hjalmarsso­n@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Foreløpig er ikke politiet sikre på om funnstedet er det samme som åstedet. De er heller ikke ferdige med å kartlegge hvilken rute Sunniva har gått søndag kveld.

17-åringen som er siktet for forsettlig drap på Sunniva Ødegård ønsket ikke å la seg avhøre tirsdag.

– Avhøret i dag ble ikke gjennomfør­t. Den siktede besluttet at vi skulle utsette avhøret før vi rakk å komme skikkelig i gang, sier politiadvo­kat Herdis Traa og fortsetter:

– Men den siktede holder frem med det han tidligere har fortalt politiet. Vi legger til rette for nye avhør i naer fremtid.

Det er Kripos som har forsøkt å gjøre avhørene onsdag og torsdag. Politiet vil ikke avsløre hva slags bevis de har mot 17-åringen, men de bekrefter at det foreligger bevis utover den siktedes egen forklaring.

– Han har ikke erkjent drapet, så vi har mange forskjelli­ge bevis, sier Traa.

Leter etter motiv

Politiet ønsker ikke å si noe om hva som har vaert motivet for drap.

– Vi har hypoteser om motivet, men vi har ikke noen konkrete teorier. Vi er inne i en fase der motiv er veldig viktig, så det er det etterforsk­ningen nå i større grad vil dreie seg om, sier Traa.

Foreløpig er det heller ikke klart om funnstedet og åstedet er samme sted.

– Det vet vi ikke sikkert ennå. Det har blitt gjort tekniske og taktiske undersøkel­ser på flere steder på Varhaug, sier Traa.

Politiet ønsker heller ikke å gi noen informasjo­n om et eventuelt drapsvåpen.

Par i 20-årene

– Vi har fått opplysning­er om at det skal ha vaert et par i 20-årene som har gått sammen på Kråkeveien på Varhaug mellom 22.00 og 23.00 søndag, de ønsker politiet svaert gjerne å komme i kontakt med. Vi ønsker at dette paret, eller de som har sett dem tar kontakt med politiet, sier Traa.

– Først må politiet gjøre seg opp en mening om hvor vi tror hun har gått. Det er noe vi fortsatt undersøker og etterforsk­er, sier Traa.

I løpet av etterforsk­ningen har både medier og andre som har fulgt saken lagt merke til at politiet har ønsket vitneobser­vasjoner i tidsrommet 23.00 – 03.00.

– Det er ikke noe poeng å henge seg opp i det. Det er tider som ble meldt av politiet i en tidlig fase. Vi ønsker vitneobser­vasjoner fra søndag kveld til mandag morgen. Det kan vaere noe folk har reagert på, eller noe de tror kan vaere til hjelp, sier Traa.

 ??  ?? Politiadvo­kat Herdis Traa ønsker ikke å kommentere hva slags beviser politiet har mot den siktede 17-åringen.
Politiadvo­kat Herdis Traa ønsker ikke å kommentere hva slags beviser politiet har mot den siktede 17-åringen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway