Stavanger Aftenblad

Her trodde Østensen drømmen om Viking hadde gått i vasken

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Her rusler Even Østensen (25) av Vikings treningsfe­lt etter oppholdet i klubben i april. Da trodde han drømmen om Vikingspil­l brast. I går fikk han tilbud om kontrakt.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg får denne sjansen. Etter oppholdet i april fryktet jeg at det gikk i vasken, men i det siste har jeg hatt troen på at tro på at likevel kunne skje. Jeg ble veldig glad da jeg igjen fikk telefon fra Viking mens jeg nylig var på ferie, sier Even Østensen til Aftenblade­t.

Viking har jobbet med flere baller i luften samtidig den siste uken. Da trener Bjarne Berntsen så at det kunne gå mot en overgang til Sverige og Ljungskile for Aniekpeno Udo, tok han kontakt med Østensen og kalte ham inn til å trene med laget denne uken. Det for at spissen skulle vaere best mulig forberedt og klar dersom Udo forsvant.

Torsdag kom Viking og Udo til enighet om en avtale hvor nigerianer­en fristilles fra sin Viking-kontrakt. Viking betaler Udo en viss sum slik at han sammen med lønnen fra Ljungskile oppretthol­der lønnen han skulle hatt i Viking de neste 1,5 årene. Viking har sikret seg prosenter av et eventuelt videresalg i framtiden.

– Det går mye fortere

Dermed kunne Even Østensen, angriperen fra Staal Jørpeland, gå rett fra torsdagens trening til forhandlin­ger med Vikings klubbledel­se om sin kontrakt. I første omgang får han et tilbud som varer ut sesongen.

– Jeg kan bidra med full gass på trening, hurtighet og godt duellspill. Jeg er vel en typisk spiss som liker å jakte i bakrommet, forklarer Østensen som har scoret 17 mål på 12 kamper for Staal Jørpeland i 3. divisjon i år.

– Er du god nok til å bidra for Viking som tross alt spiller to hakk høyere oppe?

– Nivået er nytt, det går mye fortere. Jeg håper jeg blir vant til det, så langt henger jeg bra med på treningene. For meg passer det fint med kontrakt ut sesongen. Da får jeg sjansen til å bevise at jeg er god nok, samtidig som jeg har jobb å gå tilbake til hvis ikke, sier Østensen som har fått permisjon fra sin jobb på et oppdrettsa­nlegg.

Tror på grei overgang

Viking må også komme til enighet med Staal Jørpeland om en avtale. Østensen sier at han har en kontrakt med 3. divisjonsk­lubben, men at det ikke er en proffkontr­akt eller type avtale som gjør at han tror overgangen vil bli vanskelig med tanke på overgangss­um.

Håpet er at han er klar til søndagens kamp mot Nest-Sotra.

– Staal Jørpeland vet at jeg vil dette, de har sagt at de ikke skal stå i veien dersom en slik sjanse dukket opp, sier 25-åringen.

Aniekpeno Udo fullførte torsdag det som trolig er hans siste Viking-trening. Han var i godt humør etter at han fikk beskjed om at avtalen med Ljungskile var i boks.

Han var utleid til samme klubb på nivå tre i Sverige i fjor, og vet derfor hva som venter ham.

Må restarte karrieren

Udo har vaert i Viking i 2,5 år. Skader og manglende spilletid har medført at han aldri ble en suksess. Han understrek­er at overgangen til Ljungskile er en måte å restarte karrieren på.

– Jeg er nødt til å få spilletid slik at jeg kan få selvtillit­en som trengs for å score mål. Derfor er jeg ikke i tvil om at det er riktig av meg å forlate Viking nå. Å spille fotball er jobben min, det blir lettere i Ljungskile, sier Udo som bare har hatt fem innhopp denne sesongen og har skrevet kontrakt ut neste sesong i Sverige.

Det er også klart at Leo Østigård, som i vår har vaert på utlån fra Molde, ikke returnerer til Viking.

Det er foreløpig ukjent om Østigård slutter seg til Moldetropp­en eller om han blir solgt.

–Molde har tilbud på Østigård. Dersom det ikke blir et salg, kan et nytt utlån vaere aktuelt for partene, sier Bjarne Berntsen som i utgangspun­ktet ikke vil hente inn flere spillere nå.

I går la Leo Østigård ut en melding på sosiale medier hvor han takker for sin tid i Viking og skriver at det er med tungt hjerte han nå forlater klubben.

Jeg kan bidra med full gass på trening, hurtighet og godt duellspill. Jeg er vel en typisk spiss som liker å jakte i bakrommet.

Even Østensen

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Even Østensen har banket inn mål for Staal Jørpeland i 3. divisjon denne sesongen. Nå får han ut året på å bevise at han er god nok for Viking også. Her sammen med assistentt­rener Morten Jensen.
KJETIL FLYGIND Even Østensen har banket inn mål for Staal Jørpeland i 3. divisjon denne sesongen. Nå får han ut året på å bevise at han er god nok for Viking også. Her sammen med assistentt­rener Morten Jensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway