Stavanger Aftenblad

Det spisser seg til i 2. divisjon

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Bryne, EIK og Vidar kjemper hver sin kamp i 2. divisjon. Slik har klubbene løst sommerens utfordring­er foran innspurten i høst.

Bryne har gjort det best av de lokale lagene så langt i årets 2. divisjon. Rødtrøyene ligger på 4. plass etter 13 serierunde­r, fire poeng bak serieleder Skeid. Bryne har to seirer på rad etter sommerpaus­en, og skal i slutten av måneden spille NM-kvartfinal­e mot Lillestrøm.

Mener laget er styrket

– Vi har fått litt mer sving på sakene etter sommeren. Vi varierte litt for mye i prestasjon­ene i vår, og skulle gjerne hatt flere poeng. Nå har vi to seirer på rad, og håper å fortsette i samme spor utover høsten, sier Bryne-trener Ole Hjelmhaug.

I sommer har Kristian Heimdal Magnusson (27) forlatt jaerlaget til fordel for Øystese. Inn har den lokale målkongen Vetle Lunde Myhre kommet.

27-åringen kom fra 4. divisjon og Riska tidligere i sommer. Her scoret han vanvittige 79 mål på 61 kamper. Myhre signerte en kontrakt på halvannet år og har allerede presentert seg for Bryne-fansen. Spissen, med fortid i Sandnes Ulf, Vidar, Vard og Sola, har levert ett mål og én målgivende på sine to første kamper.

– Jeg synes laget ser styrket ut, og Vetle Myhre har levert allerede fra starten av. Vi er fornøyde med den troppen vi har, men ser alltid etter spillere som kan forsterke oss. Det skal vaere gjennomten­kt og nøye planlagt om vi skal signere flere, sier Hjelmhaug.

Dansk toppscorer og tidligere eliteserie­spiss

EIK ligger på sjetteplas­s og har bare to poeng mindre enn Bryne. EIK er ubeseiret de siste åtte kampene. Tirsdag spilte de også 1-1 i treningska­mp mot Start.

– I det siste har prestasjon­ene vaert der vi ønsker, og vi håper å fortsette i samme stim. Det er ikke langt opp, og det kan fort bli et rotterace om de øverste plassene. Det ser utvilsom bra ut for vår del, og vi gleder oss stort til høsten, sier daglig leder i EIK, Kenneth Andersen til Aftenblade­t.

I juni overtok Ojan Bijan hovedtrene­ransvaret etter at EIK og Olafur Örn Bjarnason ble enige om å skille lag. Klubben fra «Okka by» har ikke ligget på latsiden i sommer, og har signert tre nye spillere.

Keeper Aleksander Lie var første nye mann inn portene. 19-åringen kommer fra Vindbjart på nivå fire. I tillegg har EIK forsterket med to angripere. Kevin Beugre fra Fram Larvik, han har notert seg for fire mål på 13 kamper denne sesongen. 25-åringen fra Elfenbensk­ysten har fortid fra blant annet HamKam, Mjøndalen og eliteserie­spill for Hønefoss, og signerte kontrakt med EIK ut 2018-sesongen.

Tre nye

I sist uke ble også den danske toppscorer­en Jacob Jay Andersen klar. 23-åringen har signert en kontrakt ut 2019-sesongen. Spissen kommer fra spill i Ringkøbing IF i dansk 2. divisjon. Her ble han lagets toppscorer i fjor med 17 mål på 29 kamper. Andersen har også bakgrunn fra FC Midtjyllan­ds ungdomsavd­eling.

– Vi har gjort noen massive signeringe­r i sommer, og jeg synes laget ser veldig forsterket ut. Andersen har jeg fulgt i mange år, og endelig klarte vi å få ham hit. Nå har vi vanvittig med fart og kraft på topp, påpeker Andersen.

– Vi er svaert fornøyd med måten Ojan Bijan har ledet laget på etter at han tok over. Han er «okka mann». Det er dog synd at vi mister Sondre Norheim, for han har vaert eminent for oss. Vi vurderer om vi skal erstatte ham, men det skjer bare om vi finner en meget solid forsvarssp­iller, sier Andersen.

«Målbrødre» inn

Vidar, som leverte en sterk fjerdeplas­s i 2. divisjon i fjor, har fått det langt tøffere i år. Lassa-laget ligger på tiendeplas­s med 14 poeng etter halvspilt sesong. Etter en godkjent start på sesongen, har laget tapt fem av de seks siste kampene. Nå ligger de kun ett fattig poeng over nedrykksst­reken.

– Nå fokuserer vi først og fremst på å beholde plassen Det har vaert en sesong preget av mye frustrasjo­n, for skadesitua­sjonen vår er veldig spesiell. Vi har et lass av spillere ute med langtidssk­ader, foklarer Vidartrene­r Roger Nilsen.

Han nevner i fleng: Sigve Kleppa Christense­n (røket korsbånd), Vetle Hellestø (røket korsbånd), Eirik Jakobsen (ankelskade), Christian Landsnes (røket leddbånd), Daniel Berntsen (ankelskade) og Erik Steen (akilles/ legg). De fleste er ute resten av sesongen.

Inn har Vidar hentet to svaert spennende spillere - som også er brødre. Spissen Steffen Klemetsen Jakobsen kommer fra Vardeneset BK. 24-åringen leverte 24 mål på 19 kamper for VBK da de rykket opp i fjor, mens det i år har blitt imponerend­e 11 mål på 12 kamper i 3. divisjon.

Også Steffens lillebror, Thomas (19), bekreftes av Vidartrene­ren som klar for klubben. Han kommer i første omgang på utlån fra Viking, hvor han har hamret inn 11 mål på 13 kamper for rekruttlag­et i 3. divisjon.

Lørdag tar Vidar imot KFUM på Lassa, mens Bryne gjester Fløy på Flekkerøy. Mandag kommer Vålerengas rekruttlag til Idrettspar­ken for å måle krefter med formlaget EIK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway