Stavanger Aftenblad

Bryne tjener 10 millioner på Braut Håland-salg

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Molde har akseptert et bud som skal vaere på 50-60 millioner kroner for Erling Braut Håland (18). Det betyr at Bryne kan tjene 10 millioner kroner på overgangen.

Det er østerriksk­e RB Salzburg som har fått budet sitt akseptert av Molde. Etter det Aftenblade­t kjenner til, har Erling Braut Håland dratt til Østerrike for å diskutere sin personlige kontrakt med klubben som nylig solgte Valon Berisha til Lazio for 75 millioner kroner.

Salzburg kjøpte i sin tid Berisha fra Viking for 12 millioner kroner.

Da Bryne solgte Braut Håland til Molde foran 2017-sesongen, inngikk de en avtale som nå kan vise seg å bli svaert lukrativ for jaerklubbe­n. Etter det Aftenblade­t kjenner til, sikret Bryne seg 20 prosent av et eventuelt videresalg i tillegg til overgangss­ummen de fikk da Ole Gunnar Solskjaer kjøpte spisstalen­tet.

Bryne skal ha 20 prosent Dersom Salzburg nå betaler 50 millioner for Håland, som TV 2 hevder, sitter Bryne altså igjen med 10 millioner kroner. Det er mye penger for klubben som sliter med en gjeld på 16-17 millioner kroner i 2. divisjon.

– Da vi skrev kontrakt med Erling Braut Håland som 15-åring, var vi rimelig trygge på at han på et eller annet tidspunkt ville bli solgt videre. For oss var det ingen tvil om at det var der de store pengene lå. Det er lettere for Molde enn Bryne å få så store overgangss­ummer, hvis de stemmer, forklarer Bryne-leder Asle Tjøtta overfor Aftenblade­t og legger til at Braut Håland regnes som ett av de største spisstalen­tene i sin aldersgrup­pe i Europa.

Torsdag ettermidda­g var han på vei sørover i bobil, men han erkjente at han også fulgte med på nyhetene rundt Erling Braut Håland. Håland har spilt 14 kamper for Molde denne sesongen og har scoret åtte seriemål. Han var også god under EM for G19 i Finland nylig. Salzburg skal ha fulgt angriperen over tid.

Kan kvitte seg med mye gjeld Asle Tjøtta understrek­er at det bare er rett og rimelig at en klubb som Bryne, som utvikler talenter, skal sitte igjen med en andel av kaken ved slike salg.

– Vi får se hva det endelige utfallet blir, men det er ingen tvil om at salg med summene som nevnes blir kjaerkomme­nt for Bryne. Det vil sette klubben i en vesentlig sterkere posisjon dersom pengene forvaltes på rett måte, påpeker Tjøtta.

– Skal dere bruke anledninge­n til å bli kvitt over halvparten av Brynes gjeld dersom overgangen fullføres?

– Det kan ikke jeg svare på, både styret og årsmøtet vil nok mene noe om det, men det kan nok vaere lurt å kvitte seg med noe gjeld, ja. Så skal vi fortsette å utvikle spillere og kanskje bruke litt mer på det og litt til anleggsutv­ikling, svarer Tjøtta - vel vitende og med forbehold om at overgangen faktisk fullføres.

Erling Braut Håland hadde ikke kommet til enighet eller signert for Salzburg da Aftenblade­t gikk i trykken torsdag.

 ?? SVEIN OVE EKORNESVÅG ?? Erling Braut Håland (18) skal diskutere sin personlige avtale med Red Bull Salzburg. Spissen overgang kan bli god butikk for gamleklubb­en Bryne.
SVEIN OVE EKORNESVÅG Erling Braut Håland (18) skal diskutere sin personlige avtale med Red Bull Salzburg. Spissen overgang kan bli god butikk for gamleklubb­en Bryne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway