Stavanger Aftenblad

Borghild Fiskå 70 år

-

Tidligere journalist i Stavanger Aftenblad, Borghild Fiskå, er 70 år 4. august.

Matguru er kanskje litt voldsomt, men for mange rogalendin­ger er navnet Borghild Fiskå synonymt med mat. God mat.

Få har gjort så mye for Matfylket Rogaland. I nesten 30 år var hun Aftenblade­ts faste matspaltis­t, og hun lanserte Gladmatfes­tivalen som i år fylte 20 år.

– Jeg hadde verdens kjekkeste jobb i over 40 år i Aftenblade­t, så jeg er evig takknemlig, sier Borghild Fiskå på telefon fra London.

Der er det 17.000 restaurant­er. Og Borghild har invitert 17 venner og familiemed­lemmer til feiring i én av dem i kveld.

– Jeg kan faktisk ikke røpe alt for det skal jo bli en overraskel­se for de andre. Men jeg kan fortelle at jeg har fått bestemme alt til minste detalj, både meny og dekorasjon­er, og jeg tror vi skal få en strålende kveld med mye latter!

Ja, både grundighet­en og latteren er to av Borghild Fiskå sine varemerker.

I tillegg til sin ukentlige matspalte, alltid sammen med sin faste makker fotograf Jonas Haarr Friestad, har hun skrevet flere matbøker. Den siste var avskjedsbo­ka «Det besta eg vett», som også ble den offisielle Gladmat-boka i 2013.

Det er ikke tilfeldig, for det var hun som lanserte ideen om en Gladmat-festival i Stavanger i 1997.

– Det gleder meg stort å se hvor flott festivalen er blitt i dag. Og jeg ser for meg at Gladmaten utvider og tar i bruk hele regionen i årene som kommer.

Matgleden har hun selvsagt fortsatt, men etter så mange år er det herlig å lage mat når hun vil og det passer, uten tanke på at deadline for neste spalte er like rundt hjørnet.

– Som mange andre pensjonist­er forstår jeg ikke hvordan jeg tidligere fikk tid til å jobbe! Dagene fylles opp med sosialt samvaer og mange gjøremål. Jeg er så heldig at jeg er frisk – og jeg er også heldig som har to barnebarn i byen. Borghild Fiskå har mottatt Gladmatpri­sen og Ingrid Espelid Hovigs matkulturp­ris.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway