Stavanger Aftenblad

Joda, Bjarne Berntsen slo tilbake etter fiaskoen på Sotra

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sjelden har ansiktet til Bjarne Berntsen vaert gråere enn etter at Viking tapte 0-5 for NestSotra i sommer.

Så slo han og laget kraftig tilbake.

– Dette gjør vondt langt inn i Viking-hjertet mitt. Det håper jeg det gjør for spillerne inne i garderoben også, sa en ydmyket Bjarne Berntsen der han sto på Sotra og forsøkte å forklare 0-5-tapet lørdag 16. juni.

– Det er nå Bjarne Berntsen skal vise hvorfor Viking ansatte ham, fulgte Aftenblade­t opp med lederplass etter stortapet som kom etter at Viking også hadde tapt de tre foregående seriekampe­ne og sakket akterut i kampen om plassene som gir direkte opprykk.

Viktig vendepunkt Påfølgende mandag var Bjarne Berntsen veldig tydelig da han samlet spillerne i garderoben. Om det var Viking-trenerens brumling som gjorde susen, er usikkert. Men siden den gang har Viking slått kraftig tilbake. Fem seirer av fem mulige er fasiten etter at spillerne på pinligste vis ble latterligg­jort av amatørene fra havgapet i vest utenfor Bergen.

– Det var viktig at vi klarte å snu kampen da vi havnet under 0-1 tidlig mot Florø hjemme i den neste kampen. Det var første gang vi snudde til seier denne sesongen etter å ha ligget under. Det ga oss en veldig boost. Så hadde vi flaks da HamKam fikk en spiller utvist tidlig i oppgjøre etterpå, deretter lyktes vi med alt mot Strømmen.

–Da fikk vi virkelig optimismen tilbake i gruppen. Vi krisemaksi­merte ikke etter det som var ett av de styggeste og mest pinlige tapene i Vikings historie, men jobbet hardt, forklarer Berntsen om laget som har gikk fra fire strake tap til fem strake seirer.

Østensen trolig i troppen Søndag kommer Nest-Sotra til Jåttåvågen. Det betyr at nykommeren Johnny Furdal, som scoret og herjet med Viking i 5-0-seieren, møter sine tidligere lagkamerat­er gjennom 10-11 sesonger. Berntsen bekrefter at Furdal starter kampen.

– Vi er virkelig fokuserte og ønsker selvfølgel­ig å framstå på en helt annen måte søndag. Det er alltid kjekt å slå tilbake mot lag som har ydmyket oss slik Nest-Sotra gjorde. Vi er klare, understrek­er Berntsen.

Viking stiller med samme startellev­er som slo HamKam på Briskeby tirsdag. Papirarbei­det rundt Even Østensens overgang fra Staal Jørpeland ser også ut til å vaere ferdig behandlet innen kampen, dermed blir også han med i troppen som er slanket med to spillere gjennom sommeren.

Vi krisemaksi­merte ikke etter det som var ett av de styggeste og mest pinlige tapene i Vikings historie, men jobbet hardt.

Viking-trener Bjarne Berntsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway