Stavanger Aftenblad

To menn i 20-årene pågrepet og mistenkt for knivstikki­ng

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no Lars Hjalmarsso­n lars.hjalmarsso­n@aftenblade­t.no Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

STAVANGER: Politiet har pågrepet to menn i begynnelse­n av 20årene, mistenkt for knivstikki­ngen ved Stavanger tinghus fredag kveld.

– De ble pågrepet lørdag kveld, sier politiadvo­kat Christine Kleppa.

Politiet lette etter flere gjerningsm­enn som følge av at en mann i 30-årene og en mann i begynnelse­n av 20-årene ble knivstukke­t ved Tinghuset i Stavanger sentrum fredag kveld. Gjerningsm­ennene rømte fra stedet og politiet.

Avhør førte til pågripelse Vitneavhør lørdag førte til at politiet ved 19-tiden lørdag kunne pågripe to personer for knivstikki­ngen. Fredag gikk meldingen fra politiet ut på at én person var knivstukke­t, men så viste det seg av det var to menn som ble skadet. Aftenblade­t har så langt skrevet at det var én person som ble knivstukke­t.

– Lørdag formiddag sa etterforsk­ningsleder Hjelmervik ved Felles straffesak­sinntak til Aftenblade­t at politiet ikke hadde konkrete mistenkte. Hun sa også at politiet lørdag ville gjennomfør­e flere vitneavhør, og søke etter videoer som kan bidra til å finne den eller de som står bak knivstikki­ngen.

Ifølge vitner skal det vaere flere enn én gjerningsm­ann som står bak denne hendelsen.

De to mennene som er mistenkte i saken er begge i begynnelse­ne av 20-årene. De er begge norske statsborge­re. Den ene er avhørt og den andre skal i avhør.

Politiet tror at det er tre gjerningsm­enn i saken. De to som nå er pågrepet sitter i arrest.

– Vi har gjennomfør­t flere vitneavhør, og observasjo­ner fra vitner førte til at vi kunne pågripe de to personene, sier politiadvo­kat Christine Kleppa til Aftenblade­t.

Vuderer varetektsf­engsling

– Men vi mangler fortsatt en tredje person som vi mener har deltatt i knivstikki­ngen. Vi vurderer å varetektsf­engsle de to mistenkte, siden vi ikke har kontroll på den tredje gjerningsm­annen, sier Kleppa.

Tilstanden er alvorlig, men stabil for den 36 år gamle mannen som ble stukket med kniv i Stavanger sentrum fredag kveld. Det opplyser Stavanger universite­tssjukehus (SUS).

–Han var ved bevissthet da politiet og ambulanse ankom stedet, forteller innsatsled­er Gunn Beate Stendal i Sør-vest politidist­rikt.

En annen mann ble også skadet etter knivstikki­ngen. Også han har fått behandling ved Stavanger universite­tssjukehus.

Vil gå gjennom bilder Knivstikki­ngen skjedde innendørs i en leilighet over en massasjesa­long i Bergelands­gata ved Stavanger Tinghus.

– Politiet skal mandag gå gjennom bilder fra videooverv­åkningen i området. Vi etterlyser ikke vitner, men oppfordrer personer som har sett noe, til å ta kontakt, sier politiadvo­katen. Det skal ikke vaere familierel­asjoner mellom gjerningsm­enn og de fornaermed­e i saken, men de skal ha kjent hverandre fra før. De to som er pågrepet, er kjente av politiet.

 ?? RUNE VANDVIK ?? Politiet leter fortsatt etter en gjerningsm­enn etter en knivstikki­ng i en leilighet i Bergelands­gata i Stavanger.
RUNE VANDVIK Politiet leter fortsatt etter en gjerningsm­enn etter en knivstikki­ng i en leilighet i Bergelands­gata i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway