Stavanger Aftenblad

– Det kommer til å berøre mange å se at det står en tom pult

- Arnt Olav Klippenber­g arnt.olav.klippenber­g@aftenblade­t.no

VARHAUG: De ansatte i Hå jobber på spreng for at alle skal få det de trenger enten det dreier seg om informasjo­n eller omsorg.

Begravelse fredag, daglige samlingsst­under på helsestasj­onen, minnearran­gement på mandag, skolestart og en evig strøm av henvendels­er fra pressen.

I går samlet rådmannen i Hå folkene sine rundt seg. Kommunen har krevende dager i vente. Mye på planlegges.

– Vi jobber daglig med oppfølging av familien og de som tar kontakt med oss. De får tett oppfølging av kriseteame­t. I tillegg har vi åpent på helsestasj­onen. Dette tilbudet blir brukt uten at vi har lyst til å tallfeste det, sier fungerende ordfører Mons Skrettingl­and.

Han forteller at kommunen planlegger deres rolle rundt begravelse­n fredag. Skrettingl­and tror det blir mye folk og mye presse. Samtidig må ingenting få forstyrre seremonien.

– Jeg tror vi kommer til å lage et område for pressen og sette av et par personer til å veilede dem, sier ham.

Snart er det skolestart. Allerede torsdag setter rådmannen seg ned med rektorer for å forberede skolene på de viktige første dagene.

– Vi må få til en koordineri­ng. Skolene må guides inn i det som måtte komme. Vi skal samtidig lytte til deres behov.

Rådmann Anne Berit Berge Ims er glad for at kommunen og skolene har fått litt tid på seg. Takket vaere ferien fikk de et par uker til å planlegge den krevende skolestart­en.

– Det er klart at det kommer til å berøre mange å se at det står en tom pult, sier hun.

Mandag arrangerer kommunen et minnearran­gement utenfor rådhuset. Til de som ikke er kjent på Varhaug, er inngangspa­rtiet til rådhuset et gigantisk amfi. Klokka 18.30 blir det appeller fra rådmann og fungerende ordfører. Presten, idrettslag­et og misjonshus­et blir og represente­rt. Helge Torvund skal lese dikt og Roald Hårr skal synge.

– Jeg kommer til å snakke om det å slå ring rundt Varhaug og om det å stå sammen gjennom en krise, sier Mons Skrettingl­and.

– Mine ord vil ta utgangspun­kt i en kommentar i Aftenblade­t «Alt godt, Varhaug», sier rådmann Anne Berit Berge Ims.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway