Stavanger Aftenblad

– Sunniva forlot kameraten klokken 22.15

- Ragnhild Sofie Selstø ragnhild.selsto@aftenblade­t.no

VARHAUG: Den drepte Sunniva Ødegård (13) forlot kameraten hun hadde vaert på besøk hos på Varhaug, klokka 22.15 sist søndag, opplyser politiet.

Politiets nye opplysning om klokkeslet­tet for når Sunniva forlot huset til vennen støtter dermed opp under kjaeresten­s gjengivels­e av sin telefonsam­tale med Sunniva søndag kveld om lag 22.30.

Telefonsam­talen ble brutt og kan vaere siste sikre kontakt med Sunniva i live. Kameraten bor i nabolaget til Sunniva, mens kjaeresten bor i Egersund og hadde vaert sammen med Sunniva tidligere på kvelden. Kjaeresten og kameraten er ikke samme person.

– Det er fortsatt mye etterforsk­ning som står igjen. Vi har etter hvert god oversikt, men vi har fortsatt spørsmål om motiv og hvorfor dette skjedde, sier etterforsk­ningsleder Bjørn Kåre Dahl.

En 17 år gammel gutt er mistenkt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) natt til 30. juli. Både Sunniva og siktede kommer fra Varhaug.

17-åringen ble først avhørt med status som vitne forrige mandag. Dagen etter ble gutten siktet, og han ble varetektsf­engslet i to uker. Han nekter drapsskyld.

I slutten av uken vil det bli vurdert om varetektsf­engslingen skal forlenges.

Etterlyst par funnet

Forrige uke etterlyste politiet et par i 20-årene. Dahl informerte at de har kommet i kontakt med paret.

– De er på ferie, så vi har ikke fått ordentlig kontakt ennå, sier Dahl.

– Hvorfor er de interessan­te? – Vi har fått informasjo­n om at de var i området samme kveld. Det er viktig for oss så vite hvem de er og om de har gjort andre observasjo­ner.

17-åringens forsvarer Tor Inge Borgersen var i går på vei til Bergen der siktede sitter varetektsf­engslet. Borgersen har foreløpig ikke ønsket å uttale seg til Aftenblade­t om saken.

Siktede har avbrutt samtlige avhør den siste uken. Politiet vil prøve igjen i dag.

– Det er alltid viktig med tilståelse som kan støtte opp mot andre bevis vi har. Politiet har bevisbyrde­n i slike saker, og siktede har rett til å holde seg taus. Men så ligger det i vår i ordning at en siktede som tilstår får strafferab­att. Han har mulighet for å få gevinst med å bidra, informerer Dahl.

– Han har rett til å tie og å nekte å forklare seg videre. Men vi ønsker å signaliser­e at vi ønsker å høre på han og stille han spørsmål.

Dahl sier at saken kan stå på egne ben uten tilståelse.

Deler lite

Politiet deler lite informasjo­n fra etterforsk­ningen med pressen.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforsk­ningen, og har behov for å bruke informasjo­nen i eventuelle senere avhør, sier Dahl.

Han vil ikke svare på om spørsmål om drapsvåpen, dødsårsak eller om funnsted og åsted er det samme.

– Siktede har knyttet seg til funnstedet. Mer enn det vil vi ikke si, sier Dahl.

Han legger til at politiet fortsatt er interesser­t i tips fra folk som har observert Sunniva eller andre ting i området fra Kråkeveien ned mot Mølleveien og funnstedet.

 ?? PRIVAT ?? Sunniva Ødegård (13) ble drept på Varhaug natt til mandag 30. juli.
PRIVAT Sunniva Ødegård (13) ble drept på Varhaug natt til mandag 30. juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway