Stavanger Aftenblad

Naboer er i brannbered­skap

- Solveig Eriksen solveig.eriksen@aftenblade­t.no Tommy Ellingsen tommy.ellingsen@aftenblade­t.no

BRYNE: Naboer på Bryne lever i frykt for nye branner og går nå sammen for å gjøre nabolaget trygt. De går vakt om nettene, holder brannøvels­er og installere­r bevegelses­sensorer på husene.

–Noen av oss i nabolaget har startet et eget vaktlag for å passe på, sier Steinar Espevik. Han er en av beboerne i nabolaget på Bryne som har opplevd sju branner på rundt to uker.

Espevik forteller videre at de fortsatt er bekymret for at gjerningsp­ersonen vil fortsette å stifte branner i området.

– Vi synes at det er skremmende, sier han

– Flere mistenker at det er en brannstift­er som pøser på med tennvaeske i søppeldunk­er, og ikke bryr seg om sprednings­faren, eller kanskje til og med ønsker at det skal spre seg.

– Ved en av plassene som brant stod det en båt som var fylt med rundt 120 liter bensin,

veldig og andre steder har det vaert flere biler som har stått parkert rett ved flammende. Vi snakker om hus med sovende familier.

Mener politiet har nok å gjøre –Vi tenker at politiet allerede har nok å ta seg av. Vi tror ikke de har kapasitet til å gjøre det som trengs for å pågripe noen.

– Vi kan ikke bare sitte å vente på at politiet skal løse saken.

– Vi begynte allerede natt til lørdag, og vandret rundt i gatene. Akkurat nå er vi rundt femti stykker, men nå som ryktet sprer seg tenker jeg meg at det vil øke.

– Selv om det er betryggend­e at politiet patruljere­r, er vi fortsatt urolige. Brannstift­eren er fortsatt der ute. Vi klarer ikke få ro eller sove godt om nettene.

Vurderer å flytte gjenstande­r

I Raunevegen går Astrid Astrid Wille Hansen tur med hunden Kiko. Hun sover dårlig for tiden.

– Jeg har vurdert å flytte bunader og sølvtøy til sønnen min på Klepp. Ting som ikke kan erstattes. Vi har flyttet søppeldunk­ene og campingvog­na lengre unna garasjen allerede, sier hun.

Flere av naboene forteller at de har hatt brannøvels­er og tatt tiden det tar å få ut barna. På noen av husene har det kommet opp bevegelses­sensorer.

– Jeg ser at brannstige­n står ute hos noen, det er sikkert for å komme seg raskere ut hvis det brenner igjen, sier Hansen.

Hva gjør politiet? Etterforsk­ningsleder Morten Slettebø ved Jaeren lensmannsk­ontor har uttalt til Aftenblade­t at det fortsatt er mannskap som vil patruljere i nabolaget videre ut uken.

De foretar fortsatt utspørring av beboere og leter etter nyttig informasjo­n.

De går også ut fra at det er samme gjerningsp­erson som har stiftet brannene i nabolaget, men det har foreløpig ikke vaert noen pågripelse­r i forbindels­e med saken.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? – Vi frykter jo at det blir oss neste gang, spesielt siden brannene er konsentrer­t rundt et lite område, sier Astrid Wille Hansen.
TOMMY ELLINGSEN – Vi frykter jo at det blir oss neste gang, spesielt siden brannene er konsentrer­t rundt et lite område, sier Astrid Wille Hansen.
 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? – Vi har holdt brannøvels­er og sørget for at ungene vet hvor de skal gå ut. Det er jo en ganske ekstrem situasjon, sier Tomas Klaussen, her med sønnen Sander Klaussen (5).
TOMMY ELLINGSEN – Vi har holdt brannøvels­er og sørget for at ungene vet hvor de skal gå ut. Det er jo en ganske ekstrem situasjon, sier Tomas Klaussen, her med sønnen Sander Klaussen (5).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway