Stavanger Aftenblad

Alt ristet, de ble livredde og rømte 50 kilometer fra skjelvet

- Ingrid Meling Ramberg ingrid.meling.ramberg @aftenblade­t.no

BALI: Ane Solberg,

Ida Fjaelberg og Lone Fjaelberg fra Sandnes og Sola var på Bali da jordskjelv­et inntraff. De rømte 50 kilometer inn i landet.

– Vi holdt på med å gjøre oss klare for kvelden da sengene, skapene, veggene og gulvet plutselig begynte å bevege på seg. Vi ble livredde og løp ut.

Ane Solberg fra Sandnes, og tvillingen­e Lone Fjaelberg og Ida Fjaelberg fra Sola er på ferie på Bali. De befant seg i Canggu, en liten times kjøretur fra hovedstade­n Denpasar, da jordskjelv­et inntraff søndag kveld.

– Først føltes det som å stå på en flåte som gynget fram og tilbake. Så begynte det å riste og det føltes som å vaere et popkorn i en mikrobølge­ovn, forklarer Solberg.

Hun forteller de har vaert på Bali i to uker og reist mye rundt.

– Det var også et skjelv her for en uke siden. Da våknet vi midt på natten av at sengene ristet. Vi ble redde, men sovnet igjen da det ikke var så sterkt. Nå har dette imidlertid gått fra å vaere et paradis til å bli en skrekkoppl­evelse.

Naer skjelvet

–Vi skulle egentlig vaert på Gili da jordskjelv­et inntraff, og hadde bestilt både hotell og billetter til båten ut. På grunn av høye bølger og frarådelse­r om å reise ut i båt valgte vi imidlertid å droppe det. Vi er overlykkel­ige nå for at vi ikke var der, sier 23-åringen.

Gili er en øygruppe like utenfor den nordvestli­ge kysten av Lombok i Indonesia, stedet hvor skjelvet startet. Tallet på bekreftede omkomne i jordskjelv­et i Indonesia var mandag formiddag 142, ifølge lokale myndighete­r på øya Lombok.

– Da skjelvet kom løp vi ut og møtte flere mennesker som ropte at vi måtte komme oss bort fra veggene. Vi sto utenfor hotellet en liten stund og hørte hyling fra folk på stranden, forteller Solberg.

Hun sier de prøvde å oppdatere seg på hva som skjedde via norske medier og så at noen meldte om tsunami-varsel.

– Da løp vi bort til en tilfeldig bil, hoppet inn i den og ropte til sjåføren at han måtte kjøre nord mot fjellene så fort han kunne. Vi kjørte i 53 kilometer til et hotell hvor vi satt lenge og ventet på å få et rom. Han som hadde kjørt bilen måtte hjelpe oss siden vi ikke hadde med pass eller noe, forteller Solberg. De ble på hotellet den natten, men sov lite.

– Vi er veldig redde. Lokalbefol­kningen er også livredde, noe som er urovekkend­e.

Redd for tsunami

Hun forteller at de har fått kjenne på to etterskjel­v og er veldig bekymret.

– Vi er fremdeles redde for at det kan komme en tsunami.

23-åringene er nå tilbake på hotellet i Canggu og skal vurdere hva de skal gjøre videre. Flybillett­ene hjem er ikke før på fredag.

 ?? PRIVAT ?? Ane Solberg, til venstre, Ida Fjaelberg og Lone Fjaelberg venter på ledig hotellrom etter å ha evakuert seg selv over 50 kilometer fra der de bodde.
PRIVAT Ane Solberg, til venstre, Ida Fjaelberg og Lone Fjaelberg venter på ledig hotellrom etter å ha evakuert seg selv over 50 kilometer fra der de bodde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway