Stavanger Aftenblad

Villig og frivillig

- Møyfrid Lunde

«Alle som ville gi en offergave av sølv eller bronse, kom med gaven til Herren, og alle som hadde akasietre, kom med det til byggearbei­det. Hver kvinne som hadde visdom i hjertet til å spinne, kom med det hun hadde spunnet i purpurblåt­t, purpurrødt og karmosinrø­dt garn og fint lin.» (2. Mos 35,24-25) Dette er et lite utdrag av alt det Israels menighet kom med frivillig og med glede, som bidrag til det som skulle vaere telthellig­dommen deres. Vi kan lese om hvordan Gud selv hadde gitt Moses forskrifte­ne om hvordan dette skulle se ut, og hvilke materialer som skulle brukes. I dagens tekst får vi så lese hvor villig folket kom med sitt.

I Kviteseid sokn der jeg er prest, er det mange kirker. Hver kirkebygni­ng har sin historie, og det er mange fortelling­er om hvordan bygdefolke­t har bidratt til å skaffe tømmer, reise kirkene, utføre treskjaeri­ngsarbeid, sy duker og skaffe alt det utstyr som man synes bygdas hellige samlingsst­ed må ha. Det er fint å kunne bidra med tjenester og materiell og på den måten eie noe sammen.

I dag er kirkene vårt felles eie gjennom kommunene, og vi skal forvalte dem etter beste evne. Når Gud kaller oss til tjeneste for kirken i dag, er det likevel en vesentlig forskjell. Da Jesus Kristus kom til jorda og tok bolig midt i mellom oss mennesker, var det for å bygge en levende kirke av mennesker som tilber Gud i sitt hjerte. Han inviterer oss til å bygge hans kirke ved å tjene hverandre av kjaerlighe­t til Gud og mennesker. Har du ikke en tjeneste i fellesskap­et, så kjenn etter hva du ønsker å bidra med og meld deg til tjeneste! Gud kan bruke alle!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway