Stavanger Aftenblad

Historisk felt hurtig av Tore Rødland

- Svein Jarl Liestøl

Rogaland store håp i felt hurtig, Tore Rødland fra Klepp, innfridde fullt ut og er klar for torsdagens tv-sendte finale.

Det er bare de 16 beste fra hovedskyti­ngen som er med i finaleskyt­ingen.

– Jeg visste at jeg måtte langt ned på 7-tallet for å komme med, sier Tore Rødland som er helt i toppen av norgescupe­n i denne øvelsen.

Raskeste noensinne

Øvelsen går ut på å komme seg fra stående grunnstill­ing til å kaste seg ned og treffe tre forskjelli­ge figurer på kortest mulig tid. Alle skudd måles elektronis­k.

Klepp-skytter Rødland brukte 3,19 sekunder på å treffe første figur og 4,99 sekunder på neste. Totalt klokket han inn på 6,83 – som er den raskeste felt hurtig som noen rogalandss­kytter har skutt på et landsskytt­erstevne.

I torsdagens finale møtes de 16 beste etter et cup-system, der nummer 1 møter nummer 16, nummer 2 møter nummer 15 og så videre.

Til slutt avgjøres det gjennom en ren finale mellom de to gjenståend­e skytterne.

Bare en gang tidligere har en rogalandss­kytter vunnet denne øvelsen. Det skjedde i 2002 da Rune Liestøl skjøt hjem gullet.

Line Rødland, som er første års junior og debuterte i felt hurtig i går, gjorde sine saker såpass bra at hun nesten klarte å følge broren Tore til torsdagens finale. Hun vant juniorklas­sen og misset finalen med 0,13 sekunders margin.

Presise jenter

I søndagens feltrunde for de best rangerte skytterne var det bare Times Linn Christine Vatland som klarte å kopiere Stavangers Bjørn Peter Leite sitt fulle hus med 30 treff. Her var det jentene som fulgte også på de neste plassene.

Eirunn Søyland, Gjesdal og Anette Thingbø Sundnes, Time klarte begge 29 treff.

 ?? SVEIN JARL LIESTØL ?? Tore Rødland er klar for torsdagens finale i felt hurtig.
SVEIN JARL LIESTØL Tore Rødland er klar for torsdagens finale i felt hurtig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway