Stavanger Aftenblad

17-åringen forklarte seg for politiet

- Ellen Kongsnes Inga Sverdrup Ragnhild Sofie Selstø Jon Ingemundse­n Janne Håland janne.haland@aftenblade­t.no

Avhøret startet i 11-tiden og pågikk fortsatt da etterforsk­ningsleder Bjørn Kåre Dahl møtte pressen i 15-tiden.

På direkte spørsmål om siktede har tilstått i avhør, sa Dahl at han ikke vil kommentere innholdet i avhøret.

17-åringen som er siktet for forsettlig drap på Sunniva Ødegård (13) natt til mandag 30. juli, har ikke ønsket å la seg avhøre av politiet etter det første avhøret mandag for en uke siden. Han har flere ganger avbrutt forsøk på avhør.

Fortsetter trolig onsdag

Den drapssikte­de 17-åringen sitter varetektsf­engslet i ungdomsfen­gselet Bjørgvin i Bergen. Avhørene foregår der, og Dahl kjenner ikke grunnen til at den siktede nå vil la seg avhøre. Etterforsk­ningsleder­en vil heller ikke si noe om saken har tatt en ny vending etter avhøret.

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå får prate med ham og vi vil fortsette med det, for vi har mye vi vil ta opp, sier Dahl.

Avhørene vil trolig onsdag.

Til Aftenblade­t sier Dahl at det fortsatt er en del som gjenstår i etterforsk­ningen.

– Vi har samlet mye materiale vi må registrere og gjennomgå, og se på hva vi skal gå videre med. Vi jobber blant annet fortsatt med å få kartlagt bevegelser i området. Så ønsker vi å få snakket ferdig med siktede, sier Dahl.

fortsette

Ordknapp Etterforsk­ningsleder­en er ellers svaert ordknapp om detaljene i etterforsk­ningen. Han vil verken svare på spørsmål om vitneobser­vasjoner av siktede, om det er rus med i bildet, eller om det stemmer at siktede er observert på sykkel.

– Vi ønsker ikke å gå inn på det nå. Vi ønsker først å få snakket ferdig med ham før vi går inn på de detaljene, sier Dahl.

Politiet vil heller ikke svare på om de har funnet spor fra den siktede på åstedet eller funnstedet. På spørsmål om det finnes et drapsvåpen, svarer Dahl at politiet ønsker å holde den informasjo­nen for seg selv til de har snakket med siktede.

Han står fortsatt ved vurderinge­n politiet ga fredag, om at de fremdeles har en god sak.

– Mer enn det vil jeg ikke si nå, sier etterforsk­ningsleder­en.

– Har dere nok til å ta ut tiltale mot siktede dersom han ikke tilstår?

– Jeg vil ikke kommentere denne saken spesielt, men på generelt grunnlag trenger ikke en tilståelse betyr noe for om det tas ut tiltale, sier Dahl.

Ønsker fortsatt tips

Den drapssikte­de 17-åringen ble tirsdag forrige uke varetektsf­engslet for to uker. Han nekter for drapet, men har i avhør knyttet seg selv til funnstedet. Sunniva ble funnet drept på en gangsti klokka 03.09 natt til sist mandag. Det er ikke bekreftet om funnstedet også er åstedet for drapet.

17-åringen meldte seg selv som vitne overfor politiet. Hans status ble endret til mistenkt i løpet av avhøret og endte med siktelse og varetektsf­engsling sist tirsdag.

Bistandsad­vokaten til Sunnivas familie, Harald Øglaend, har ikke snakket med familien til Sunniva når Aftenblade­t kontakter ham i går ettermidda­g. Den siktedes forsvarer, Tor Inge Borgersen, ønsket ikke å uttale seg til Aftenblade­t.

Politiet har gjennomfør­t rundt 50 vitneavhør. Fortsatt gjenstår avhør av flere vitner.

– Mange vitneavhør har bidratt til å belyse saken, sier Dahl.

Politiet er fortsatt interesser­t i tips og observasjo­ner fra publikum.

– Noen vitner kan bli kalt inn på nytt, i tillegg til at det også kan vaere interessan­t for oss å snakke med personer vi ikke tidligere har vaert i kontakt med. Det kan vaere på bakgrunn av ny informasjo­n i etterforsk­ningen eller tips, uttaler Dahl.

VARHAUG: Politiet kunne i går for første gang på en uke avhøre 17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway