Stavanger Aftenblad

En hyllest til unge voksne

- Anthony Hawke Psykolog, Stavanger

TAKK: Ettersom jeg blir eldre, ønsker jeg å sende en hilsen til dagens unge voksne. Det ville ha vaert så trist hvis jeg ikke rakk å fortelle dere dette.

Dere vekker så mye takknemmel­ighet og kjaerlighe­t i meg når vi omgås i hverdagen. Jeg møter dere i gater, i butikker, i kafeer, i kirker, på trening og på jobb. I avisene leser jeg om hva dere holder på med i samfunnet. På radio hører jeg at dere gir klart og tydelig uttrykk for deres meninger. Dere intervjues på tv. Dere spiller musikk og synger i kor. Dere deltar i mange forskjelli­ge idretter. Dere skriver bøker. Dere tar utdanning. Alt dette har jeg fått med meg. Alt dette har jeg vaert vitne til.

Overtar stafetten

Og jeg fylles med stor beundring over alt dere får til. Dere gir meg håp – håp for framtiden og for vår verden! Dere overtar stafetten fra oss eldre og marsjerer stolt inn i framtiden. Vi som blir eldre, trekker oss etter hvert mer tilbake. Dere baerer videre viktige verdier og holdninger. Dere skaper fred og trygghet i verden. Dere finner eiendommel­ige løsninger til problemer og store globale utfordring­er.

Takk, sier jeg bare. Tusen, tusen takk til våre unge voksne! Løft deres hoder. Se fremover, smil, og legg merke til det vakre rundt deg. Ta vare på det gode i deg. Møt ondskap i verden med den positive og skapende kraft som dere har i dere.

Hemmelig beundrer

Og husk at dere er håpets ansikt i en verden som også lider. Husk at hver og en av dere har en hemmelig beundrer et eller annet sted på kloden. En eldre voksen som passer på og som heier i kulissene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway