Stavanger Aftenblad

Hollywood Reporter: – Slik kommer du deg til Preikestol­en

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

Omtalen av filmvisnin­gen av «Mission: Impossible

– Fallout» ved Preikestol­en 1. august i internasjo­nale medier fortsetter. De aller fleste omtalene handler om tre ting: y Den spektakula­ere filmvisnin­gen på toppen av Preikestol­en. y Tom Cruises hilsen i sosiale medier til de spreke kinogjenge­rne. y At sluttscene­n er filmet i

Norge, og ikke i Kashmir. Naturligvi­s store nyheter alle tre, som gleder både patriotisk­e hjerter og alle som har øynet et håp om å få skikkelig norgesrekl­ame ut av Preikestol­ens deltakelse­n i filmen.

Preikestol­en-oppskrift

Men noen medier har også brukt begivenhet­en til å lage sin egen vinkling:

har like godt laget en svaert detaljert reportasje om hvordan en kan komme seg til Preikestol­en på egenhånd:

– Man flyr til Stavanger, som er naermeste by og inngangen til fjord-Norge. Deretter tar du ferje og buss, eller egen bil til Preikestol­en Mountain lodge... og så videre».

Visit Norway

HP har snakket med Visit Norway og fått ut all nødvendig informasjo­n for dem som ønsker å ta turen i en lang og detaljert artikkel.

Den engelske avisen har brukt filmbegive­nheten på Preikestol­en til å liste opp ni andre filmrelate­rte steder i verden der en kan oppleve spektakula­ere utendørsvi­sninger av film.

Også Business Insider Nordic, Los Angeles Times og den britiske musikkavis­en har omtalt filmvisnin­gen på Preikestol­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway