Stavanger Aftenblad

Også omsorgsper­soner trenger omsorg

- Møyfrid Lunde

«Her lå Simons svigermor til sengs med feber, og de fortalte det straks til Jesus. Han gikk bort til henne, grep henne i hånden og reiste henne opp. Feberen slapp henne, og hun stelte for dem.» (Mark 1,30-31)

Det er min erfaring at det ofte skal mye til for at mødre og svigermødr­e blir sengeligge­nde. Denne svigermore­n var nok ganske medtatt av feberen som herjet i kroppen. Jeg vet ikke hvilke midler de hadde for å motvirke feber, men jeg ser for meg at det passet ganske dårlig å få besøk av en flokk oppglødde menn. De kom fra synagogen der Jesus både hadde talt med myndighet og hadde drevet ut en ond ånd. Og snart skulle hele byen samle seg utenfor døren der de bar til ham syke av alle slag.

I stedet for å la henne kjempe seg gjennom feberen og finne et annet sted for dagens begivenhet­er, starter Jesus med å helbrede Simons svigermor. Med vår tids likestilli­ngsbriller høres det riv ruskende galt ut at hun går rett i gang med å stelle for dem. Det er lagt til som en kort kommentar på slutten. I Markus sitt kortfatted­e evangelium er det nok et vitnesbyrd om hvor frisk hun følte seg etter Jesu helbredels­e. Samtidig blir hun et eksempel på alle dem som har fått nytt liv i møte med Jesus, og som gjerne vil vise sin takknemlig­het og glede i tjeneste for Gud og mennesker.

I dag blir vi minnet på at Jesus har omsorg for både syke svigermødr­e og alle andre som lider vondt. Vi får be og vise omsorg for dem vi møter eller tenker på. Og vi får takke når vi har helse til å tjene andre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway