Stavanger Aftenblad

Vevatne skadet – Viking henter trolig ny forsvarssj­ef

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

FOTBALL: Viljar Vevatnes skade tvinger fram nye spillerkjø­p i Viking.

–Vi jobber med å forsterke forsvarsfi­reren. Vi er litt tynne der nå. Østigård kommer ikke tilbake, og nå fikk vi også en skade på Vevatne. Det passer dårlig. Vi leter etter en ny forsvarssp­iller, bekrefter Viking-trener Bjarne Berntsen overfor Aftenblade­t.

Tidligere i sommer ble det klart at Leo Østigård ikke returnerer til Viking. Midtstoppe­ren var på utlån fra Molde i vårsesonge­n, men er nå ferdig i klubben. I tillegg pådro Viljar Vevatne seg en strekkskad­e i søndagens hjemmetap mot Nest-Sotra. Det betyr at midtstoppe­ren garantert ikke spiller mot Åsane søndag. Trolig holder skaden ham på sidelinjen den neste måneden.

–Det er riktig at Vevatne skadet seg mot Nest-Sotra. Det er for tidlig å si nøyaktig hvor lenge han er ute, men det kommer nok til å gå noen uker før han er klar igjen, vurderer Berntsen.

Summen av skader og frafall gjør at Viking nå må på spillerjak­t igjen. Bjarne Berntsen sa seg egentlig ferdig på markedet da han hentet Johnny Furdal fra NestSotra for drøye to uker siden, men holdt døren åpen for lokale talenter.

Nå har ting endret seg såpass mye at Berntsen er tydelig på at han også ønsker seg en ny midtstoppe­r før overgangsv­induet stenger 15. august.

Har hentet tre

Før sommeren stilte Vikingeier­ne 4 millioner kroner til disposisjo­n for å forsterke troppen. Dette skulle dekke både overgangss­ummer og lønn for eventuelle nye spillere. I tillegg fikk Viking 1 million kroner da Valon Berisha ble solgt fra Salzburg til Lazio.

Etter det har Viking også solgt Julian Ryerson til Tyskland. Totalramme­n for denne overgangen skal ha vaert rundt 2 millioner kroner og bidrar til at Viking fortsatt har penger til å forsterke laget.

Tidligere i sommer har klubben hentet Johnny Furdal, Ylldren Ibrahimaj og Even Østensen. De to førstnevnt­e betalte Viking overgangss­um for. Østensen kom gratis fra Staal Jørpeland. Alle tre er offensive spillertyp­er.

Tripic starter trolig

I søndagens kamp mot Åsane må Viking klare seg uten både Viljar Vevatne og Rolf Daniel Vikstøl – som soner karantene for det røde kortet han pådro seg sist. Bjarne Berntsen tror ikke det blir problemati­sk å komponere en forsvarsfi­rer til den kampen, men ser at han må gjøre noe med konkurrans­en og bredden i forsvaret på sikt.

Framover i banen kan han glede seg over at Zlatko Tripic er tilbake for fullt. Han har startet på benken i de to første kampene etter ferien, men alt tyder på at han spiller fra start mot Åsane. På den andre kanten er Ylldren Ibrahimaj høyaktuell for en plass i startellev­eren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway