Stavanger Aftenblad

– Henrik er i naerheten, men ...

-

BERLIN: De er imponert av storebror Henriks treningsin­nsats. Den ene tror han sikter under 3.30 på 1500 meter, den andre tror ikke det er mulig.

– Han prøver å komme tilbake til sitt normale og beste nivå, han er ikke langt vekke, sier familiens rekordhold­er Filip Ingebrigts­en med 3.30,01 på 1500 meter til Aftenblade­t.

– Han er i naerheten, men mangler litt fart, sier yngstemann Jakob med vanvittige 3.31,18, 17-åringen som aldri har lagt skjul på han nyter godt av erfaringen brødrene og trenerpapp­a Gjert har gjort siden Henrik som førstemann startet skikkelig systematis­k for ti år siden.

Henrik har jobbet mer enn to år for å komme tilbake etter alvorlige skader. Han legger ikke skjul på at brødrenes fremgang har gjort det ekstra vanskelig.

– Alle har hevet seg på flere områder, det har skjedd mens Henrik har vaert vekke. Derfor opplever han det tøft å nå oss igjen, mener Jakob.

– Jeg tror han ser at han har vaert på toppnivå, at det er vanskelig å komme helt tilbake på 1500 meter. Erfaringen viser at topptidene kommer i 25-årsalderen for de som har begynt vanlig tidlig. Han ender nok som nummer tre i familien, tenker Filip.

Jakob Ingebrigts­en er ikke like sikker.

– Jeg tror Henrik fortsett for seg at det er mulig å komme ned på 3.29-tallet på 1500 meter, sier han.

En ting er det hundre prosent enige om:

– Kommer Henrik videre fra forsøket her i Berlin, blir han å regne med. Han er alltid å regne med i en finale, sier Filip.

– Akkurat det har han vist gang på gang, tilføyer Jakob.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway