Stavanger Aftenblad

Rigger til folkefest i kveld

- Maria Koch Haugane maria.koch.haugane@aftenblade­t.no

STORSKJERM: I kveld skal de tre fenomenale brødrene Ingebrigts­en fra Lura løpe i samme friidretts­finale. Sandnes idrettslag inviterer til folkefest og storskjerm under finalen på 1500 meter.

Sandnes idrettslag inviterer hele byen til Sandnes idrettspar­k fra klokken 19.

–Dette er en verdenssen­sasjon, utbryter Arild Netland, leder av styret til Sandnes idrettslag friidrett, og organisato­r av arrangemen­tet med overføring av EM der tre brødre, Henrik, Filip og Jakob Ingebrigts­en, skal løpe samme finale. Det har tidligere aldri skjed

Håper på 1000 på stadion

I går kveld begynte fire frivillige å rigge opp to storskjerm­er som skal vise NRK-sendingen. Arrangemen­tet er gratis. Finalen med brødrene starter klokken 21.50.

– Vi har 30 frivillige som skal jobbe under arrangemen­tet. De skal selge brus, pølser, kaffe og kaker. Til sammen har vi kjøpt inn over 1000 pølser.

Idrettslag­et hadde et liknende arrangemen­t i fjor da Filip Ingebrigts­en løp i VM.

– På arrangemen­tet på Facebook har 700 trykket interesser­t og mange sagt at de kommer. Vi håper på rundt 1000 deltakere på festen.

Ordføreren i Sandnes, Stanley Wirak er en av dem som skal delta på arrangemen­tet. – Jeg skal møte opp for å heie frem brødrene som er en enorm stolthet for byen, sier han.

Venteliste

Sandnes idrettslag har merket økt interesse for friidrett de siste årene.

– For fem år siden hadde vi 20 aktive over 15 år. I dag har vi mellom 70 og 100. I tillegg har vi så mange som ønsker å delta at vi har venteliste for noen av de yngste.

Nestledere­n i styret, Trond Lindanger, legger til: – Det er ingen tvil om at Ingebrigts­en har inspirert de yngre, og gir en positiv energi i idrettslag­et.

Idrettslag­et mener at det ikke finnes noe bedre sted for friidrett enn Sandnes, og at alt er tilrettela­gt for å bli god i og rundt Sandnes idrettspar­k.

– Det gjelder å støtte opp lokale talenter. Vi hjelper Team Ingebrigts­en så godt vi kan, og bidrar sterkt økonomisk, sier Netland.

Ordfører Wirak forteller at brødrene har økt interessen for idretten i byen. I denne anledninge­n har politikern­e satset på kultur og idrett de siste årene, for unge under 20 som gjelder en tredjedel av befolkning­en.

Sandnesfol­k i Berlin

Daglig leder Geir Eikeskog er en av de 20 fra Sandnes som har reist ned til Berlin for å heie frem brødrene.

Under arrangemen­tet kommer det til å vises reportasje­r fra Berlin samt et foredrag av Leif Inge Tjelta som har fulgt brødrene gjennom treningen.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Trond Lindanger håper på gull i kveld. Han er sikker på at stemningen i Sandnes idrettspar­k blir høy.
PÅL CHRISTENSE­N Trond Lindanger håper på gull i kveld. Han er sikker på at stemningen i Sandnes idrettspar­k blir høy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway