Stavanger Aftenblad

263 står i kø for å få studentbol­ig

- Håvard Tanche-Larsen Knutsen haavard@byas.no

STAVANGER: For øyeblikket er det ventetid, men ingen er i akutt bolignød, mener Studentsam­skipnaden i Stavanger (SiS).

– Det er omtrent like mange som står på venteliste i år som i fjor, sier leder for boligadmin­istrasjon i SiS Bolig, Trine Lilland Forgaard.

I fjor var det 260 personer i boligkø hos SiS tidlig i august. I år er det 263 personer som kunne tenke seg en studentbol­ig en knapp uke før studiestar­t.

–Det er umulig å si hvor mange av disse som får plass, men vi har ikke fått meldinger om at noen er i akutt bolignød, sier Forgaard.

Ingenting ledig

Av de 1442 studentbol­igene som SiS disponerer, var det i år 515 studentbol­iger som skulle leies ut.

Tidligere år har det vaert noen få boliger som har stått ledige før studiestar­t. Dette er gjerne parboliger eller hybler som ligger et stykke unna universite­tsområdet. Slik er ikke situasjone­n i år. – Akkurat nå er alt opptatt, vi har ingenting ledig, sier Forgaard.

Noen takker nei Boligmarke­det er ikke i naerheten av så presset som det var for noen år tilbake. I 2014 var det så stor rift om studentbol­igene at SiS måtte tilby nødinnkvar­tering.

Siden leieprisen­e på det private markedet også har falt, kan studentene nå velge og vrake.

– Vi har tilfeller hvor studentene takker nei til en studentbol­ig fordi de ikke får et tilbud i området de har søkt på, sier Forgaard.

I januar 2016 kunne du for første gang på ti år få studentbol­ig på dagen.

Frafall utover høsten

Selv om 263 personer nå står på venteliste, kan det vaere muligheter for deg som ønsker studentbol­ig i løpet av semesteret, men da bør du sette deg opp på venteliste snarest.

I slutten av august og utover høsten er trenden at flere sier fra seg studentbol­igen.

– Da er det flere som velger å flytte sammen i kollektiv, og det åpner opp muligheten for andre studenter som står på venteliste, sa Forgaard til Byas i begynnelse­n av juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway