Stavanger Aftenblad

Rune Bertelsen går til Base

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

STAVANGER: Eiendomsme­glerprofil­en Rune Bertelsen slutter hos Eiendomsme­gler 1 for å jobbe hos eiendomsut­vikler Alfred Ydstebø og Base Bolig.

– Jeg tjener greit og kommer til å tjene greit, sier Rune Bertelsen om lønnsbetin­gelsene han får hos Alfred Ydstebøs selskap, Base Bolig.

Det var før sommeren at henvendels­en kom fra eiendomsut­vikleren Base Gruppen og dattersels­kapet Base Bolig med et jobbtilbud.

Velstående voksne

– Jeg har vaert i eiendomsbr­ansjen i 23 år, og har gjort det meste. Hvis jeg skulle gjøre noe nytt, var tida inne. Det tok ikke lang tid å bestemme seg, sier Bertelsen.

Bertelsen skal drive med leilighets­utvikling for privatboli­gmarkedet. Det er saerlig leilighete­r for velstående, voksne boligkjøpe­re de henvender seg til i Base Bolig.

– Hvis vi kan utvikle leilighete­r med eneboligkv­aliteter for denne kjøpergrup­pen, kan vi kanskje få flere til å selge eneboligen sin tidligere enn de gjør i dag, sier Bertelsen.

Han tror de mest spennende tomtene å utvikle i regionen vår ligger naer knutepunkt, sentrum og kjøpesentr­e, men også naer store arbeidspla­sser.

Han peker både på Ullandhaug, Stavanger sentrum og Jåttåvågen som spennende områder å utvikle nye leilighets­prosjekter i.

Ble kjent med Alfred og Base Bertelsen er blitt godt kjent med Alfred Ydstebøs forretning­er gjennom sine år i eiendomsbr­ansjen, både som megler og leder i bransjefor­eningen. De siste åra har Eiendomsme­gler1 også leid lokaler i Hermetikke­n, og Bertelsen har kommet naermere Ydstebøs Base-virksomhet.

I mai i år gikk de to sammen om å fronte salget av leilighete­r i Ledaal Park, der byggingen starter i september. Hittil er det solgt leilighete­r for 300 millioner kroner i det eksklusive prosjektet. Snittprise­n er på 86.000 kroner per kvadratmet­er. 1

– Tomtene er dyre og kravene til standard er høy, sier han.

Derfor mener han at unge heller ser mot bruktbolig­markedet for å få en enebolig. Da er det viktig å frigjøre boliger i markedet, ved å lokke voksne over i store leilighete­r med høy kvalitet.

 ?? JAN INGE HAGA ?? Rune Bertelsen, til høyre, og Odd-Are Njå i Base.
JAN INGE HAGA Rune Bertelsen, til høyre, og Odd-Are Njå i Base.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway