Stavanger Aftenblad

Sliten heiagjeng hjem fra EM med gode minner og nye mål

- Ingrid Meling Ramberg ingrid.meling.ramberg@aftenblade­t.no

SOLA: Mens medaljegut­tene Henrik og Jakob Ingebrigts­en måtte bli igjen i Berlin, kom familie og heiagjeng hjem i går formiddag.

I går kom Gjert og Filip, sammen med familie og heiagjeng hjem fra EM-eventyret. Medaljegut­tene kommer først i dag.

EM i friidrett endte med to gullmedalj­er til Jakob Ingebrigts­en på 1500 meter og 5000 meter, og en sølvmedalj­e til Henrik Ingebrigts­en på 5000 meter.

Filip Ingebrigts­en, som pådro seg ribbeinsbr­ist i semifinale­n på 1500 meter, kom hjem uten medalje fra årets EM.

Feiring hele natta

– Det har vaert en veldig fin helg, sier en sliten Gjert Ingebrigts­en etter å ha landet på Sola flyplass søndag formiddag sammen med det meste av familien.

Det har vaert noen intense dager i den tyske hovedstade­n, med mange timer på tribunen og mange følelsesla­dede øyeblikk. I natt var det en langvarig feiring av medaljevin­nerne. Det ble en natt mer eller mindre uten søvn for alle mann, og i morges hentet taxien dem allerede i halv sju-tiden.

Medaljene utsatte hjemturen Men selve hovedperso­nene, medaljevin­nerne Henrik og Jakob, måtte bli igjen i Berlin for å delta på medaljeser­emonien i går kveld. Opprinneli­g hadde de også billetter til det samme flyet, men på grunn av seremonien måtte hjemreisen utsettes.

– Vi håper de kommer hjem i løpet av mandagen, sier pappa og trener Gjert.

Det var stille og rolig på flyplassen i går da flyet fra Berlin landet ti minutter før planlagt ankomst. Noen hadde møtt opp for å hente venner og familie som er på samme fly. Litt før familien Ingebrigts­en kom ut, dukket det opp tre jenter med norske flagg.

Skal få Jakob ned på jorda

– Nå blir det tilbake til en normal hverdag igjen. Men det blir nok en utfordring å få Jakob ned på jorden, sier Gjert.

Gjert, Henrik, Filip og Jakob har ikke vaert hjemme på to måneder. I sommer har de hatt sveitsiske Sankt Moritz som treningsba­se.

– De siste dagene har vaert helt fantastisk­e, men nå må vi fordøye alt litt før vi setter nye mål, fortsetter trenerpapp­aen.

Stolt mamma

Mamma Tone Ingebrigts­en er stolt av guttene, men forteller at det også har vaert en slitsom uke.

– Filip ble mer skadet av fallet under fredagens løp enn han hadde trodd. Ett brist i et ribbein er det ikke lett å gjøre noe med, sier hun.

– Det er surt at ikke alle kunne delta. Det kunne blitt tre medaljer. Hadde Filip vaert med, tror jeg utfallet av løpet kunne blitt et helt annet, sier hun.

Lillesøste­r Ingrid Ingebrigts­en (11) så mesterskap­et fra tribunen. Hun er en ambisiøs løper selv og vil bli like god som brødrene.

– Det var helt fantastisk å se dem løpe, sier Ingrid. Hun planlegger selv å ta store medaljer.

– Jeg trener hver dag. I ferien trener jeg av og til to ganger til dagen også, forteller hun.

 ?? ANDERS MINGE ?? Pappa og trener Gjert Ingebrigts­en og mamma Tone Ingebrigts­en ankom Sola flyplass sammen med deler av familien i går formiddag.
ANDERS MINGE Pappa og trener Gjert Ingebrigts­en og mamma Tone Ingebrigts­en ankom Sola flyplass sammen med deler av familien i går formiddag.
 ?? ANDERS MINGE ?? Mamma Tone, til venstre, og minstemann William møter Tini Askeland, til høyre, og Malin Egeland som har møtt opp med norske flagg på Sola lufthavn for å ønske familien velkommen hjem.
ANDERS MINGE Mamma Tone, til venstre, og minstemann William møter Tini Askeland, til høyre, og Malin Egeland som har møtt opp med norske flagg på Sola lufthavn for å ønske familien velkommen hjem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway