Stavanger Aftenblad

Storebror etter EM-sølv: – Har ofret hele livet for dette

- Erlend Nesje

De to siste årene har Henrik Ingebrigts­en (22) flere ganger vaert naer ved å gi opp. Men i EM kunne han juble for sølv på 5000 meter.

Halvannen time etter målgang fikk Henrik Ingebrigts­en spørsmål om sølvet føltes som en gullmedalj­e etter alle problemene han har hatt, svarte han:

– Bare det at Jakob tar det gullet, det er en seier for meg. I vår familie er det en trang og et behov om å vaere best. Når Jakob vinner EM-gull, er det nesten like mye en seier for meg som for ham.

Med det norske flagget rundt skuldrene løp Ingebrigts­en-brødrene aeresrunde på Olympiasta­dion.

At Henrik Ingebrigts­en skulle vaere en del av denne enorme EM-oppturen var ingen selvfølge.

De to siste årene har han vaert plaget med skader. Han mistet blant annet hele forrige sesong med en alvorlig hamstrings­kade.

– Det har vaert mye arbeid. På flere tidspunkt har det vaert karrieretr­uende. Flere ganger har jeg satt meg ned mine naermeste samarbeids­partnere og sagt at dette går ikke. Å motivere seg til å gjøre all den jobben, tre treningsøk­ter om dagen, pluss, pluss, pluss ... Jeg har ofret hele livet på dette, jeg har vaert borte fra familien i hundrevis av døgn i året for kanskje å få det til. Det er en vanskelig situasjon. Det er lettere når du har med deg Filip og Jakob på den reisen. Men det har vaert en emosjonell berg-og-dal-bane. På forskjelli­ge tidspunkt har jeg vaert ganske langt nede.

Ingebrigts­en forteller at han har hatt noen positive opplevelse­r på veien, opplevelse­r som gjorde at han ikke ga opp.

– Det er mange, blant annet leger og fysioterap­euter, som har gitt meg beskjed om at jeg skulle vaere forberedt på at jeg ikke ville komme opp på det nivået jeg ønsket i år. Jeg har fått så mye ut av sesongen som jeg kunne ut fra forutsetni­ngene.

Henrik Ingebrigts­en er overbevist om at han med en god høst, vinter og vår, vil ta enda et nivå og vaere en medaljekan­didat i blant annet OL 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway