Stavanger Aftenblad

– Markedsver­dien har skutt i vaeret

- Erlend Nesje

Jakob Ingebrigts­en ble ikke rik av de to EMgullene i Berlin, men ekspertene mener 17-åringens endelige gjennombru­dd på seniornivå vil sikre den økonomiske framtiden.

Han fikk 60.000 kroner i bonus av Norges Friidretts­forbund etter fredagens gullmedalj­e på 1500 meter og den samme summen da han vant 5000 meter dagen etter.

Men det blir langt større summer i fremtiden. Jakob Ingebrigts­en er allerede den store snakkisen i friidrett. Og det legger selvfølgel­ig samarbeids­partnere og sponsorer merke til.

– Nå er Jakob en av de store, europeiske friidretts­utøvere. Og så har han X-faktoren fordi han er ung. Folk snakker om han, så markedsver­dien har skutt i vaeret og er nå på nivå med Filip på de store Diamond League-stevnene. Og så er han muligens enda høyere blant private sponsorer. For der legger man inn hva som kan skje i fremtiden. Dette har vaert en revitalise­ring av en enorm karakter for Jakob markedsver­di, helt klart. Når det gjelder Diamond League så avhenger det av hvor god man er akkurat her og nå, sier Bislett-general Steinar Hoen.

– Han kommer til å bli tatt godt vare på. Nå vil ikke bare det norske markedet åpne seg. Dette er blitt lagt merke til over hele verden. Det ser vi av all den oppmerksom­heten han får i sosiale medier. Sebastian Coe, Steve Cram; det er den typen løper han er - eller bedre, sier Daniel Wessfeldt (61) til VG.

Svensken fungerer som agent for Ingebrigts­en-brødrene.

– En hvit løper fra Norge som sjokkerer hele verden. Han har vaert et supertalen­t lenge. Men i dag (lørdag) ble han født som en stjerne på ordentlig. Ingen hadde våget å tro at det han gjorde skulle bli virkelighe­t, sier Daniel Wessfeldt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway