Stavanger Aftenblad

Kleppdamen­e fosser videre mot sølv

- Tore Kommedal Asheim

FOTBALL: Klepp leverte bunnsolid mot Stabaek og har nå skaffet seg en fem poengs luke på tabellen.

Det var et par forandring­er fra det laget som slo Røa på bortebane. En av endringene var at Susanne Vistnes kom inn for Hanne Kogstad.

Og det skulle vise seg å vaere et bra valg av trener Ollie Harder. Det tok bare ti minutter før Klepp fikk kampens første hjørnespar­k. Kirsty Lee Yallop slo det med presisjon, og Vistnes fikk pannebrask­en på den. Utagbart for Stabaek-keeper Ingrid Hjelmseth.

– Vi trente på det dødballtre­kket i går, sier Hege Hansen til Aftenblade­t, før Vistnes får skutt inn at hun faktisk ikke var tilstede på den økta.

– Det føltes som det tok evigheter da den ballen var i lufta, men deilig å score så tidlig, sier Vistnes.

Hege Hansen sikker

Klepp hadde full kontroll på gjestene det første kvarteret. 16 minutter ute i kampen var det Hege Hansen som fikk et gjennomspi­ll fra Elisabeth Terland.

Hansen stormet mot landslagsk­eeper Hjelmseth, og banket ballen opp i nettaket.

– Det er slik jeg liker å få pasninger. Det var en flott pasning fra Terland, og det var bare å «knalle til», sier Hansen.

Hun legger til at det var deilig å faktisk score såpass tidlig for en gangs skyld, fremfor å gjøre det på overtid.

Kontroller­te inn

Selv om Stabaek forsøkte å skape et visst press på Klepp etter pause, var det ikke langvarig.

– Jeg følte egentlig ikke at vi var under et spesielt press. De kom ikke til de største farlighete­ne, sier Hege Hansen.

Med åtte minutter igjen av kampen gikk Klepps Hanne Kogstad ned i 16-meteren. Dommeren pekte på straffemer­ket, men Kirsty Yallop skjøt i keeperhøyd­e, og Stabaeks Hjelmseth reddet mesterlig.

– De siste 20 minuttene var vi ikke på vårt beste. Samtidig var vi det beste laget kampen sett under et, sier trener Ollie Harder.

Det hele ebbet ut med seier til hjemmelage­t foran de 238 fremmøtte tilskuerne. Og nå har de fem poengs luke ned til Sandviken på tredjeplas­s, med like mange kamper spilt.

– Det er selvsagt deilig, men vi kan ikke fokusere på det nå. Vi må fokusere på det vi gjør selv, sier Harder.

Og spillerne har samme holdning.

– Det er en klisjé, men vi tar en kamp av gangen, sier Susanne Vistnes.

 ?? TORE KOMMEDAL ASHEIM ?? Hege Hansen scorer sikkert alene med keeper og øker til 2-0. Seieren betyr at Klepp har stø kurs mot sølv.
TORE KOMMEDAL ASHEIM Hege Hansen scorer sikkert alene med keeper og øker til 2-0. Seieren betyr at Klepp har stø kurs mot sølv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway