Stavanger Aftenblad

– Unike ambassadør­er for byen

- Svein Hagen

SOLA: Jakob og Henrik Ingebrigts­en fikk en solid velkomst da de landet på Sola i går ettermidda­g. Tid til noe feiring hadde de ikke, de skulle rett hjem for å skifte til treningstø­y.

Resten av familien Ingebrigts­en kom hjem fra EM søndag formiddag. De to medaljevin­nerne måtte vente på medaljeser­emonien søndag kveld og forlot Berlin først i går.

–Det hadde jo vaert kjekt å kunne reiste hjem med alle de andre søndag, men har vaert borte to måneder allerede, så en dag til eller fra spiller i grunnen ingen stor rolle, sier Jakob Ingebrigts­en og legger til at det skal bli godt å ha base hjemme på Lura.

Men det blir en del også framover.

–Allerede på torsdag reiser vi til NM i Byrkjelo, men jeg har ennå ikke bestemt meg for hvilke distanser jeg stiller til start på.

– Jeg føler meg på ingen måte utladet etter helgens EM og merker at det er enda mer drivstoff i tanken, slik at det kan bli gode

reising prestasjon­er også resten av sesongen. Vi har hatt en lang reisedag fra Berlin, via København og Oslo, men det betyr ikke at vi skal slappe av når vi kommer hjem. Det blir rett i treningstø­yet og ut for å løpe, sier 17-åringen og smiler.

Herlig å bo hjemme litt

Henrik Ingebrigts­en gleder seg også stort til å kunne vaere litt mer hjemme med kona

Liva og datteren Olivia i tiden som kommer.

– Jeg har jo hatt litt besøk av dem i St. Moritz på treningsop­pholdet der, samtidig som de var med til Berlin, hvor jeg traff dem en del. Der er jo noe annet når vi kan bo i samme hus en periode, det skal bli skikkelig herlig, mener han.

De fikk litt av en velkomst på Sola. Mange hadde møtt opp for å ta i mot de to EM-heltene.

– Helt utrolig å bli møtt med så mange på flyplassen. Det var jo også veldig mange fra Sandnes og Norge som var på plass under selve mesterskap­et i Berlin. Noe vi som utøvere virkelig satte kjempestor pris på, understrek­er de to medaljevin­nerne fra EM.

Sandnes heiste flagget Naturligvi­s var ordfører Stanley Wirak klar på flyplassen når de to medaljevin­nerne kom til Sola. Stolt og glad kunne han fortelle at flagget var heist ved Rådhuset for å markere familien Ingebrigts­ens bragder i Berlin.

– Brødrene er unike og er noen fantastisk­e ambassadør­er for Sandnes og Norge, samtidig som de blir lagt merke til over hele verden. Dermed er det helt naturlig at Sandnes kommune også markerer denne bragden, forklarer en stolt ordfører.

Selv fikk han med seg det historiske løpet med tre brødrene på 1500 meter på tribunen og storskjerm på Sandnes stadion fredag kveld.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Jakob Ingebrigts­en gleder seg til å vaere mer med kjaeresten Elisabeth Asserson i tiden som kommer.
SVEIN HAGEN Jakob Ingebrigts­en gleder seg til å vaere mer med kjaeresten Elisabeth Asserson i tiden som kommer.
 ?? SVEIN HAGEN ?? Henrik Ingebrigts­en kunne endelig komme hjem igjen til kona Liva etter to måneder på reisefot.
SVEIN HAGEN Henrik Ingebrigts­en kunne endelig komme hjem igjen til kona Liva etter to måneder på reisefot.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway