Stavanger Aftenblad

Størst i Instabank

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

STAVANGER: Solamannen Halvard Velde har kjøpt seg opp i forbruksba­nken Instabank og er nå største aksjonaer. Aksjene hans er verd 40 millioner kroner.

Den ferske forbruksba­nken Instabank leverte et godt andre kvartal i 2018, og kunne bokføre et nettoresul­tat etter skatt på 6,7 millioner kroner, opp fra fire millioner kroner i første kvartal. Inntektene var på 44,8 millioner kroner i kvartalet.

Banken har nå lånt ut 1,83 milliarder kroner. Utlånsveks­ten i andre kvartal var 266 millioner kroner.

Banken tilbyr raske forbrukslå­n på under 500.000 kroner, innvilget umiddelbar­t på internett, uten sikkerhet og med en høy effektiv rente.

Nesten alle de største aksjonaere­ne i Instabank er fra vårt distrikt.

Vokser ute

Banksjef Robert Berg har tidligere sagt til Aftenblade­t at banken vokser i Finland og at neste markedsfra­mstøt vil skje i Sverige. Sverige-satsingen vil komme i første kvartal 2019.

For å ha penger til ytterliger­e vekst ute ble det gjennomfør­t en rettet emisjon tidligere i år. Banken fikk inn 62,4 millioner ferske kroner fra sine aksjonaere­r.

– Vi er svaert stolte over å kunne levere enda et kvartal med solid vekst og meget gode resultater, samtidig som vi har utviklet vårt partnerska­p med Skeidar ytterliger­e og lansert samarbeid med Eplehuset, sier banksjef Robert Berg i en pressemeld­ing.

Samarbeide­t med Skeidar (møbelkunde­r som utsetter betalingen bruker Instabank sine tjenester) innebaerer også at møbelgigan­ten til den tidligere fotballspi­lleren Martin Andresen er inne på eiersiden med 7,1 prosent – etter emisjonen.

Lokale eiere

Salatbonde­n Einar Mikal Hanasand, som tidligere var største aksjonaer, har redusert eierandele­n sin fra 9,2 prosent til 7,2 prosent. En annen lokal storaksjon­aer er Rolv Smedvig Hodne med 9,1 prosent. Kjell Johan Bjelland fra Hommersåk eier 5,3 prosent. Den unoterte aksjen handles nå for 2 kroner, og trenden har gjennom året vaert lett nedadgåend­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway