Stavanger Aftenblad

Tess går like godt som før oljekrisen

- Ola Myrset ola@sysla.no

ØKONOMI: Da Tess ble 20 år i 1988, måtte feiringen avlyses på grunn av dårlige tider. Høstens 50-årsjubileu­m blir det ikke lagt noen demper på.

– Årets første halvår bekrefter at vi er tilbake på nivået vi var på i 2014, før oljekrisen slo inn, sier Erik Jølberg til Sysla.

75-åringen er konsernsje­f, gründer og hovedeier i Tess, som leverer slanger og rør til en rekke ulike bransjer og har betydelig aktivitet i Rogaland.

Langt bedre resultat

Det viktigste markedet er oljenaerin­gen, og selskapet ble kraftig rammet av krisen som startet da oljeprisen begynte å falle sommeren 2014. Men nå har det snudd. I årets første halvår økte inntektene med knappe 8 prosent sammenlign­et med samme periode i fjor og endte på 1,4 milliarder kroner. På bunnlinjen var framgangen enda større. Resultatet før skatt ble 97 millioner kroner, opp nesten 30 prosent.

–For hele 2018 venter vi resultat og marginer på nivå med 2014, sier Jølberg.

Kjøper opp

Han estimerer at den totale omsetninge­n i år vil ligge på om lag 2,7 milliarder kroner, mot 2,1 milliarder i fjor. Av veksten kommer 400 millioner fra selskaper som er kjøpt opp i løpet av året og i fjor.

– Vi har lommeboken klar for flere oppkjøp. Vi er store i slangemark­edet, men kjøper oss inn i tilknytted­e bransjer. Kundene ønsker å få en større del av pakken fra samme leverandør, sier Jølberg, som anslår at han har drøyt en halv milliard kroner å handle for.

Feiring

Tess ble etablert i 1968 og feirer dermed sitt 50-årsjubileu­m i høst.

–Det blir trivelig å feire nå som det går bedre, sier Jølberg.

Tankene hans går tilbake til 20-årsjubilee­t i 1988. Den gang måtte feiringen avlyses som følge av en økonomisk krise som også gikk hardt ut over Tess.

– Desto hyggeliger­e er det at vi nå er tilbake fra oljekrisen, og at årets feiring kan gå som planlagt, sier Jølberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway