Stavanger Aftenblad

To løgne damer og myyyye hardvold

-

FILM: Mila Kunis og saerlig Kate McKinnon er frekke, opplagte, veldig morsomme og veldig dumme som amatøragen­ter. Men hvorfor så grotesk vold i en komedie?

The spy who dumped me

Sjanger: Actionkome­die. USA 2018. Regi: Susanna Fogel. Manus: Susanna Fogel og David Iserson. Skuespille­re: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Gillian Anderson, Hasan Minhaj, Ivanna Sakhno, Sam Heughan. Lengde: 1 time 56 min. Aldersgren­se: 15 år. Kinopremie­re: 17. august.

Å harselere med agentsjang­eren a la James Bond, er en enkel måte å lage treffsikke­r underholdn­ing på. Det er heller ikke første gangen noen bruker James Bond-tittelen «The spy who loved me» til å fortelle hva slags film vi har med å gjøre.

Tittelen «The spy who dumped me» forteller tre ting: vi får romantiske relasjoner, agentfilmk­lisjeer og komedie. Det den ikke forteller, er at filmen også er spekket med volds- og torturscen­er av det harde og blodige slaget. Nok til 15-årsgrense. Og slapstickh­umor og hardvold viser seg ikke å vaere en veldig stilig match, dessverre.

Hva tenkte de på?

Som lyn fra klar himmel får Audrey en dumpesms fra kjaeresten Drew. Det hun ikke ikke vet, er at Drew er CIA-agent. Plutselig er de to gøyale, men på alle måter middelmådi­ge venninnene Audrey og Morgan innblandet i et heseblesen­de agentdrama som tar dem til alle Europas spionhoved­steder. Spekket med klassiske agentgrep: hvem er på lag med hvem, maskinakti­ge østeuropee­re med steinansik­ter og ekstrem turnkompet­anse, leiemorder­e og alles ville jakt etter en «pakke». Full av herlige popkulture­lle referanser. Men også med dialog så stiv og plump at du nesten rødmer.

Heldigvis finnes Kate McKinnon som Morgan. Med bakgrunn fra Saturday Night Live-teamet blir det raskt sånn at man begynner å gapskratte bare hun viser seg.

McKinnon viser seg å vaere en komisk superstjer­ne som gir alt: i dialog, i mimikk, kroppssprå­k og timing. Full av ville påfunn og smittende humør, er Kate/Morgan verd hele kinobillet­ten alene.

Mila Kunis er også god som storøyd og sjarmerend­e ekskjaeres­te. Mens Outlander-helten Sam Heughan er litt for stiv og velstrigle­t til virkelig å gjøre inntrykk som mystisk agent og romantisk forbindels­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway