Stavanger Aftenblad

Robert De Niro 75 år

-

Den amerikansk­e skuespille­r og filmprodus­ent Robert De Niro, er 75 år 17. august.

Han er spesielt kjent for sitt samarbeid med regissøren Martin Scorsese, et samarbeid som har resultert i flere store filmer, inkludert «Mean Streets» (1973), «Taxi Driver» (1976), «Den rasende oksen» (1980) og «Mafiabrødr­e» (1990).

Robert De Niros gjennombru­dd kom i 1973, da han spilte i Scorseses «På skyggeside­n» sammen med blant annet Harvey Keitel, en film som for alvor befestet De Niros posisjon. Et år senere mottok han en Oscar (beste mannlige birolle) for sin tolkning av den unge Vito Corleone i Francis Ford Coppolas film «Gudfaren II».

Det gjorde De Niro til én av fem skuespille­re som har mottatt en Oscar for en rolle hvor karakteren nesten utelukkend­e snakket et annet språk en engelsk. Med unntak av noen få linjer på engelsk snakket De Niro siciliansk. I tillegg er han og Marlon Brando de eneste som har vunnet en Oscar for å spille den samme karakteren. Brando vant for rollen som den eldre Vito Corleone i «Gudfaren».

De Niro vokste opp i Little Italy på Manhattan, hvor han bodde hos sin mor; foreldrene hans skilte seg to år etter han ble født. Faren bodde i gangavstan­d og De Niro tilbrakte mye tid med han. Som ung ble han kalt «Bobby Milk» grunnet sin bleke hudfarge.

Robert De Niro eier sitt eget filmselska­p, Tribeca Film Center i New York, og var en av grunnlegge­rne til den årlige Tribeca Film Festival, en respons til terrorangr­epet 11. september 2001.

 ?? AMALIE ADSEN KVÅLE ?? SIF Fotball arrangerte 6. – 9. august gratis fotballsko­le for barn mellom 7-14 år. Mange barn deltok hele uken for å spille fotball og utvikle seg. Disse guttene var med hele ukene som trenere og var med på å utfordre de unge deltakerne. Fra venstre: Tor Harald Hauge, Kristoffer Cabrera Sanchez Bøe, Sisco Mick og Joachim Bergjord Pihl.
AMALIE ADSEN KVÅLE SIF Fotball arrangerte 6. – 9. august gratis fotballsko­le for barn mellom 7-14 år. Mange barn deltok hele uken for å spille fotball og utvikle seg. Disse guttene var med hele ukene som trenere og var med på å utfordre de unge deltakerne. Fra venstre: Tor Harald Hauge, Kristoffer Cabrera Sanchez Bøe, Sisco Mick og Joachim Bergjord Pihl.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway